Såhär kan man spara el!

Idag skulle min svensk/fysik-lektion handla om att  utifrån olika fakta om hur man kan spara el skriva en insändare till en tidning. Mina elever undrade då ”Kan vi inte få göra en reklamfilm istället där vi berättar om varför och hur man sparar el?” Jag älskar när eleverna tar egna initiativ och såklart nappade jag på detta! Alla var eld och lågor och vilken arbetsglädje och vilken kreativitet de uppvisade! De flesta hade inte tidigare arbetat i iMovie, de hade ingen aning om hur man kunde spara el och efter en liten stund hade alla fått kläm på detta! Några använde färdiga trailers och andra gjorde egna filmer.

Jag är övertygad om att alla de förmågor som mina elever idag tränade på hade de inte fått chansen att träna på om de skrivit en insändare istället, all fakta jag tänkt de skulle få till sig fick de också förmodligen betydligt lättare eftersom de fick vara med och bestämma hur deras inlärning och deras färdiga produkt skulle se ut! Underbart med elevinflytande när eleverna är så fantastiskt kreativa!

 

4 tankar kring ”Såhär kan man spara el!

    1. Jonatan visade sig vara en stjärna på att redigera film….han ska få berätta för andra sen hur man gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *