Veckobrev inför vecka 42!

En vecka med lite annorlunda innehåll har vi avverkat där det under torsdagen och fredagen skulle varit vikarie men även de var sjuka. Jag har landat efter att varit i Stockholm på en mycket givande och lärorik dag men tog med mig en förkylning hem och har legat utslagen hela helgen därav det sena veckobrevet och veckans mål.

Veckan som kommer kommer innehålla övergripande arbete om hållbar utveckling. Vi kommer under torsdagen att arbeta med att skriva en argumenterande text om varför man ska äta ekologiskt och närproducerat och under mattepasset kommer vi arbeta med att jämföra priset på ekologisk mat och icke ekologisk mat och diskutera varför det är så stor skillnad – eller är det det? Köket kommer denna dag servera helt ekologisk mat på skolan med.

I matte kommer vi fortsätta med kapitel 2 som handlar om addition och subtraktion. Olika strategier att använda kommer vi att lära oss och vi kommer också arbeta med uppställning både med och utan minnessiffra/växling. De begrepp som de behöver behärska är addition, subtraktion, term, summa och differens.

Jag har märkt att multiplikationstabellerna inte sitter hos barnen vilket gör att jag kommer från denna veckan att ha detta som läxa i matte. De får själva känna hur många tabeller de kan träna och hur mycket men målet är att tabellerna ska automatiseras för att underlätta när vi räknar. De kan gå in och träna på NOMP (app som är gratis) hemma med samma användarnamn och lösenord som i skolan eller kan de gå ut på elevspel.se och välja matematik och multiplikationstabellerna. Snart kommer också filmklipp upp om de olika områdena i kapitel 2 i matte och då kan de även titta på detta som läxa de som behöver!

Det finns fortfarande möjlighet att boka in utvecklingssamtal nästa vecka – vill ni ha det får ni höra av er antingen via mail eller sms!

Jag vill att alla kollar hemma om ni har en textbok i engelska för år 3 – Good Stuff då det saknas många…..endast ett fåtal har lämnat tillbaks denna bok.

Ha en bra vecka! Vi hörs och syns i verkligheten! /Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *