Vi ska vinna för att…..

Några citat från klassen som speglar vad vi tycker och vad vi lärt oss:

”Jag har lärt mig var man får ta bilder och var man inte får ta bilder någonstans på nätet”.

”Jag har lärt mig vad man har en blogg till och vad man gör på den, det är bra för att man kan skriva om vad man gör i skolan.”

”Jag vet hur man använder olika sidor och appar på nätet bättre nu.”

”Vi har lärt oss att vi kan lära oss mycket av varandra!”

”Det är lättare och hitta läxor och information när den finns på en blogg.”

”Vår fröken lägger ut våra läxor där och då slipper vi så mycket papper att hålla reda på.”

Vi ska vinna för att både vår fröken och vi själva har varit aktiva med vår blogg. Vi har en Maskot som heter Benny Boy och med hjälp av honom har klassen varit delaktiga att göra egna inlägg på bloggen. Vi har då också fått reda på hur en vanlig helg hos en klasskompis kan se ut.

Vi använder den till mycket saker. Vår fröken lägger upp läxor, information, texter vi skrivit, animerade filmer om värdegrund som vi gjort själva, filmer om Läshjälparna och vad vi arbetar med inom svenska, bild och engelska. Vi skriver alla en bok som heter ”Magiska dörren” och dessa kapitel lägger vi ut med text och bild så alla kan läsa hur vi skriver och att vi själva kan se hur mycket bättre vi blir hela tiden! Vi har också information om vårt arbete med Fia Med Knuff som är en musikal.

Fyrorna har gjort egna bloggar i ”Blogger” som länkats till vår klassblogg där har vi lärt oss mycket om hur man publicerar saker på nätet.

Vi tycker det är kul att även mormor och morfar kan få se hur mycket vi gör!

Vi vill fortsätta att ha en klassblogg för det är roligt att lära sig med hjälp av detta! Internet och datorer och Ipads är bra redskap som behövs och det är mycket roligare om man kan arbeta med dessa saker på riktigt – det gör vi nu med en blogg!

 

Vår frökens motivering!

Jag ville testa att arbeta med digitala redskap på riktigt och anmälde oss till webstjärnan för jag hört hur bra hjälp och stöd man kan få via dom. På vår skola har det inte varit kultur att arbeta så mycket via nätet för att synliggöra lärandet och jag kände att jag ville kasta mig ut i en värld där jag på ett enkelt sätt kunde möta eleverna och utbilda dom i det som kommer bli deras naturliga framtid!

Min första tanke var att vi bara skulle lägga upp våra texter i svenskan för att eleverna skulle få syn på sin egen skrivprocess, få tips av sina kompisar och kunna visa folk runt omkring vad de arbetar med i skolan. Jag ville också med hjälp av maskoten Benny Boy få in barnen i att skriva något inlägg var. Men när vi började med detta såg jag så många vinster med att lägga upp mer och att få samla allt på en blogg att jag har försökt hinna lägga ut så mycket som möjligt. Bloggen har växt mycket mer än vad jag kunde drömma om. Det är ett fantastiskt redskap som jag verkligen lärt mig och nästa steg är att barnen ska få vara ännu mer delaktiga och att även föräldrarna ska få vara det. Däremot tycker jag att jag fått med alla mycket på kort tid om man tänker var utgångsläget var på vår skola i den digitala resan. Både jag och barnen har lärt oss mycket och fått blodad tand! Det är så kul att kunna visa upp alla de bra sakerna och kunna vara stolta över vad vi gör i skolan! Vi har täckt in oerhört många bitar från kunskapskraven inom både svenska, engelska, teknik och bild genom att arbeta med vår blogg!

Ett fantastiskt redskap som kommer hänga kvar som en naturlig och självklar del i mitt klassrum och med mina elever!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *