Veckoinfo från Anne

V. 51

Nu är det bara en vecka kvar innan julen står för dörren. Veckan som gått har bjudit på luciatåg, nobelfirande, disco, film och en hel del arbete med att göra klart olika påbörjade arbeten. Veckans bloggreportrar har skrivit en utförlig beskrivning så jag låter bli med det och överlåter det till mina duktiga elever istället!

Nästa vecka blir det lite annorlunda saker eftersom det ju snart är slut för terminen. På tisdag kommer vi arbeta tillsammans med Internationella klassen (fbk) under förmiddagen i samarbetsgrupperna. Vi kommer titta på en film och utifrån den kommer vi göra kollage om Glädje tillsammans. Efter rasten kommer vi erbjuda fyra olika aktiviteter som vi gör tillsammans alla. På torsdag är det julpysseldag och även denna dag är vi tillsammans alla på skolan i våra samarbetsgrupper. Det är trevligt om det är någon som vill vara med denna dag – meddela detta så fort som möjligt så vi vet. Barnen behöver ta med kavel för pepparkaksbaket. På fredag är det skolavslutning och i år har vi tidig avslutning, barnen samlas som vanligt klockan åtta och vi går tillsammans upp till kyrkan klockan 08.15. Lapp om detta kommer nästa vecka.

Jag kommer meddela när omdömen är klara att se på edwise (det kommer bli under jullovet), är det någon som inte kan komma in på edwise vill jag att ni meddelar mig det snarast så jag vet. Jag kommer sedan at köra igång samtalen i januari. Jag lägger här upp datum som man kan välja mellan och när någon tagit någon tid skriver jag upp namn på den eleven. (detta gäller er som har barn där Katarina inte är inblandad inom ma/sv, jag kommer ta direkt kontakt med er istället så vi bokar in en stund tillsammans.) Den 8 januari börjar skolan igen för alla elever och den dagen kommer ni få hem ett papper att förbereda inför samtalen tillsammans med era barn.

12 jan

13.30

14.00

14.30 Emmy

15.00

15.30 Jonatan

14 jan

13.30

14.00

14.30

15.00

15.30 Hannah

16.00 Milotte

15 jan

13.30 Thilde A

14.00 Kalle

 

 

 

V. 50

Veckorna flyger fram och snart är det dags för julledighet. Två veckor kvar med mycket innehåll dock! Veckan som gått har varit av samma fantastiska slag vad gäller arbetsro och arbetsglädje – börjar nästan känna mig lite tjatig.. J Vi har mest lagt tid på att arbeta med Nobeltema och alla har fått uppfinna olika saker. Det har varit kategorier som Ekonomi, Fysik, Medicin, Kemi, Litteratur och Fred. Alla skulle skriva en argumenterande text och en förklarande text över sin uppfinning/upptäckt och därefter skulle de ha med en skiss eller bild på det de uppfunnit. Nästa vecka ska elevrådet ge en motiering till de sm vinner inom varje kategori. Torsdag nästa vecka är det dag för att se vilka som får diplom – vi komemr då samlas på torget för att kora årets Nobelpristagare på Holmsjö skola! Middagen kommer vara tre rätters med findukning och servering! Om eleverna vill får de gärna vara finklådda denna dag. Menyn som serveras är

  • Skagentoast
  • Stekt kyckling, klyftpotatis, bea-sås.
  • Drottning kompott med vispad cocosgrädde och cocosflakes.

Under nästa vecka kommer vi arbeta klart med kapitel tre på Monstret i källaren samt att ge varandra kamratrespons på dessa tre kapitel utifrån både lista och bedömningsmatris. En del har börjat med detta denna veckan och resten ska få fortsätta nästa vecka. Alla är verkligen så duktiga på detta och hjälper varandra framåt i skrivandet helt fantastiskt bra! Så kul att se drivet de har! Några redovisningar ska vi också få ta del av som har varit som IUPmål och vi kommer även att arbeta med lite IUpmål inom både engelska, matte och svenska.

Kolla gärna in på bloggen på kalendern och på bilderna som jag lägger upp från de tillfällena då vi öppnar dagens lucka.

Här under kommer en liten hälsning från vår nya biträdande rektor Susanne – ha en underbar helg!

Kram Anne

 

 

 

 

 

Till vårdnadshavare med barn på Holmsjö skola

Hej!

Jag vill bara helt kort presentera mig för er föräldrar.

Jag heter Susanne Wallin Eriksson och kommer att vara biträdande rektor på Holmsjö skola under vårterminen. Jag kommer från Spandelstorpskolan & Kättilsmåla skola där jag haft samma tjänst.

Just nu håller jag på och flyttar in i mitt rum här i Holmsjö och kommer att finnas på skolan på heltid. Har ni frågor och funderingar, hör av er via mail eller telefon (har inte fått mitt nya telefonnummer ännu men så länge når ni mig på nedanstående).

Med vänliga hälsningar

Susanne Wallin Eriksson

susanne.wallineriksson@karlskrona.se

0455-304016

 

 

 

 

Hej!

Veckan började med härlig snö, pulkaåkning och snöbollskastning men avslutades med höststorm och regn…

Arbetsro och arbetsglädje fortsätter att prägla veckorna i skolan. Det är underbart att se hur motiverade alla är att jobba och göra sitt allra bästa – det är faktiskt oftast svårt att bryta för rast…

Vi har i NO fortsatt arbetet med Matens kemi och där har vi denna veckan pratat om enzym (främst amylaz), kolhydrater, stärkelse och andra sockerarter. De fick prova vad som händer om man tillsätter saliv i vaniljsås – jag tror inte någon kommer glömma denna laboration av olika anledningar.

I svenskan har vi kommit till kapitel tre i Monstret i källaren och nästa vecka kommer ägnas åt att läsa varandras tre första kapitel och ge kamratrespons på dessa. Därefter får alla själva avgöra om de vill göra om utifrån responsen eller inte.

I engelska har vi fortsatt arbeta med skrivandet varvat med att läsa engelska. Vi har också arbetat end el med grammatik och till nästa vecka har de några meningar i läxa istället för text samt att kolla igenom och träna på det grammatikklippet som ligger på bloggen på läxfliken.

I matematiken har vi arbetat vidare med algebra och även en del om bråk och procent igen. De har också gjort lite färdighetsträning på en app som heter zcooly där de har egen inloggning så om ni vill ladda ner denna är det helt ok och då kan de terminen ut logga in och följa sina egna resultat. Det finns också på nätet via pc och länken är zcooly.se (webläsaren måste vara explorer eller firefox).

Nästa vecka kommer vi arbeta med att ansöka om Nobelpris i olika kategorier. De har fått välja om de vill arbeta själva eller tillsammans med en kompis. Många av NO, SO och svenskpassen kommer ägnas åt detta arbete nästa vecka.

Kolla gärna in på bloggen och se vad vi gör i de olika ämnena med – ibland kommer det ju upp lite nytt att se!

Ha en skön helg!  Kram Anne