Fia Med Knuff

bild (3)

2014-02-14

Vi har nu påbörjat vårt arbete med musikalen Fia med knuff.  Vi har koncentrerat oss på att arbeta med de tre första sångerna och fundera en del över budskapet däri. Alla handlar de om olikheter och att de är viktiga. Att olikheter berikar och att det är ok att vara som man är!

Vi har också delat in oss i de olika ”fiafärgerna” och där funderat på vem som vill prata på scen, vem som vill sjunga lite extra eller solo, vem som vill ansvara mer för rekvisitan och vilken rekvisita vi kan komma att behöva.

Vi ska prata med slöjden och se om vi kan ta hjälp av dom för att få till scenkläder och en del av rekvisitan.

Vi har på väggen i klassrummet satt upp något som var och en gjort utifrån de första sångerna och utifrån de fyra färgerna.

Spelet kan börja!

Efter lovet hoppas jag att alla kan sångerna ganska bra för då kommer vi försöka träna lite med rörelser och prata om hur viktigt det är med ett bra scenspråk.

PEDAGOGISK PLANERING FIA MED KNUFF

MANUS OCH SÅNGTEXTER

2014-04-03

Nu börjar hela musikalen ta form. Alla börjar förstå vad det går ut på, sångerna börjar sitta och vi tränar rörelser och scenspråk. Vi har gått igenom hela musikalen idag med alla repliker och alla låtar och det gick bra! Nu är det träna in repliker och texter ännu mera och kanske framförallt att få koll på var replikerna ska in!

 

Det var suveränt kul idag tyckte vi alla!!!

 

2014-06-05

Premiären av Fia med knuff gick av stapeln och det gick kanonbra!!! Vi spelade upp den för våra föräldrar och alla var superduktiga!!

 

Replikerna hördes tydligt, sångerna satt klockrent och god fika njöt vi av efteråt. 1040 kronor samlade vi ihop och nu ska vi bara diskutera vad vi ska göra med dessa pengar!

 

2014-06-09

Vi spelade upp Fia med knuff för alla elever och personal på skolan! Det var mer nervöst än för våra föräldrar men det gick också kanonbra!!!

 

Våra egna tankar utifrån att arbeta med en musikal i skolan!

Roligt att sjunga!

Det var kul att ha repliker!

Det var bra att det var publik – roligare då!

Jonatans och Melvins gitarrsolo var bäst! (Tycker Jonatan, Hannah, Milotte och Melvin G!)

Replikerna och sången!

När Jonatan sa ”Brum brum” tyckte Aistis och Samuel W.

Att tillverka tärningen.

Sångerna.

Att alla tog i och sjöng!

När publiken klappade händerna!

Att jag var blå….(Alex).

När vi dansade i en ring.

 

Anne tyckte:

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *