Uppstart sagotema!!

Idag startade vi upp vårt sagotema!! Vi började med att prata om vilka delar en saga ska innehålla och hur en saga är uppbyggd. Vi pratade om de fyra ingredienserna början, problem/händelse, lösning och slut. Alla var väldigt ivriga. Sedan fick de hämta olika saker i lådor vi hade förberett. En låda med ”Det var en gång….” där fick de ta ett djur eller sitt gosedjur, därefter en låda med ”Som träffade en….” då blev det antingen den andra i parets gosedjur eller ett annat djur. Sen hämtade man något ur lådan där det stod ”Som bodde i en….” och det kunde bli både tomteluvor, byråer eller vantar.

Slutligen blev de magiska med hjälp av en trollstav och då fick de tillsammans berätta en historia med en händelse och ett slut! Alla var superduktiga och gjorde väldigt fina sagor! Nu är vi på gång med vårt sagotema!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *