Tips v.10

I vår klass har vi både högläsningböcker och bänkböcker. Men vi tänkte idag ge tips på böcker som vi tycker är bra.

Kurragömma. Det handlar om en flicka och hennes mamma som ska åka på semester men hennes mamma får ett samtal och måste genast åka iväg. Flickan envisas sig med att stanna men hon har en känsla av att hon inte är ensam. Vi tycker denna boken passar för åldern 10-13 och den får 3/5 stjärnor.

Men finns ändå. Den handlar om en tjej, hennes mamma och hennes mormor. Det är nämligen så att tjejerna indelas släkt har en förmåga att bli osynlig men det gillas inte av andra. Mormors bror försöker ta deras kraft ifrån dom men det är omöjligt. Dom försöker förklara att det bara är dom som kan göra det. Vi tycker boken passar för dom i 11-13 års åldern och får 4/5 stjänor.

Glasbarnen. Det handlar om en tjej som flyttar till ett nytt hus med sin mamma. Hon gillar inte det nya stället för hon har inga vänner där. Men hon lär sedan känna en kille som bor nere vid havet och dom blir genast bra vänner. Men tjejen älskar att läsa böcker och är därför ofta på biblioteket och där träffar hon en dam som berättar att hennes nya hus spökar och det har tjejen märkt efter alla konstiga händelser. Vi tycker boken passar för 12-13 års åldern och den får 4/5 stjänor.

2 tankar kring ”Tips v.10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *