Hur det är att ha nationella prov

Nu i sexan har vi nationella prov. Man har bara nationella prov i svenska, engelska och matematik.

På höstterminen har vi alla muntliga prov.  Då sitter man i en liten grupp,  oftast två till fyra stycken beroende på vilket prov. Än så länge har vi haft två prov. Ett av de var att kommunicera i en liten grupp. Vi fick lyssna på en berättelse och sen fick vi frågor utifrån berättelsen som vi skulle besvara och diskutera i gruppen.

Det andra provet var en muntlig redovisning för hela klassen om ett speciellt ämne.

Vi kommer som sagt att ha nationella prov muntligt i matte och engelska. I matten ska vi sitta i en liten grupp och diskutera olika matematikuppgifter. I engelska ska vi göra ungefär likadant men prata om olika saker inom engelska.

Före ett nationellt prov är alla nervösa och spända över hur det ska gå.  För man vet inte alls så mycket om hur det kommer va upplagt eller vad det kommer handla om även om man tränat mycket innan. Men när man har gjort känns det oftast skönt att ha det överstökat.

Milotte och Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *