Boktips av Emmy och Isabell!

Anden i glaset

Det är en spännande  bok som man kommer in i lätt. Den är inte så svårläst. Det handlar om en tjej som ska sova över med sin bästa vän Fanny och en ny tjej i klassen som heter Stella. De vill köra anden i glaset. Då plötsligt går strömmen. Det blir det en orolig känsla för Stella försvinner och hunden börjar skälla.  Det är ett väldigt gammalt hus som Fanny bor i. Huset ligger inte långt från skolan och klocktornet. De börjar leken, men de måste avbryta för konstiga saker händer i huset. Alla lampor kortsluts och det blir becksvart. Plötsligt är Maja ensam. Hon kan inte hitta Stella och Fanny. De är helt borta.  Maja hittar efter en lång stund Fanny, men Stella är fortfarande borta. Fanny har en gammal tax som bär sig konstigt åt. Är det Stella som har gjort något? Tillslut hittar de Stella i den gamla skjulet. Hon ser alldeles skräckslagen ut för hon håller i en bensindunk.

Plötsligt känner Fanny och Maja doften av rök sirenerna kommer närmre och närmre.

Vi tycker att boken passar till barn i 11-13 års åldern.

Författare: Eva Kristina Johansson.

Vi ger den 5 av 5 poäng.

Simma lugnt Sigge

Siggeböckerna är roliga och spännande för dem som gillar hästar. Det finns många olika böcker om Sigge, men vi ska skriva om Simma lugnt Sigge.

Sigge har en skötare som heter Elina och hans hästkompis heter Sam. Han är brun och Sigge är vit. Elina har en lillasyster:Linnea och de ska hälsa på sin mormor och morfar.

Linnea är skötare till Sigge på Brobygården. De är hos  sin mormor och morfar och rider på låtsas hästar som de gjort av en strumpa, knappar och garntrådar. De har gjort dessa med sin mormor.

Författare: Lin Hallberg och Margareta Nordqvist.

Den passar till barn i 11-13 åldern.

Vi ger den 5 av 5 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *