Boktips!

Just nu läser vi boken Uppdraget av Camilla Lagerqvist i klassen.

Den handlar om en snart 13 årig tjej som heter Maja, hon bor i ett litet samhälle i Värmland och bara några mil bort, precis över norska gränsen är det är konsentrationsläger där judiska familjer skickas till eftersom att det var andra världskriget. Maja blev vän med en judisk pojke och en norsk flicka, dom tre vännerna fick höra att nazisterna var ute efter en motståndskvinna som kalla sig Svarta rosen, då varnar dom henne men dom inser att dom måste ta sig över gränsen. Det var mycket farligare än dom hade kunnat tro.

Vi tycker att denna boken är väldigt spännande och intressant, den är även väldigt lärorik för man får veta hur de va under andra världskriget. Vi rekommenderar den verkligen, och vi ger den 5/5 stjärnor.

Det finns även en fortsättning ”isbarnen” och ”förrädarna”.

image

Hannah och Thilde

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *