Stadsrundtur

Vi började stadsrundturen vid Marinmuseet och gick längs Bastiongatan. Efter en minuts vandring ungefär var vi vid ett stort hus som hette Kronohäktet där hade man ett litet fängelse förut. Där brottslingar fick sitta och ångra det de hade gjort. Där var det ett gammalt militärt vakthus bl.a.

Sedan gick vi vidare bort till en liten gata där det bott många sjömän förr i tiden. De bodde i hängmattor för att vara vana vid sjölivet.

Sedan gick vi bort till en militäranläggning där världens största sjukhus hade legat på 1700-talet med plats för 600 pers. Men det hade aldrig kom till användning för det hade brunnit ner under Karlskronas största brand på 1700-talet. Sen hade man lagt alla pengar på att rusta upp Karlskrona.

image1

 

Bilden föreställer inifrån Tyska kyrkan.

Bilden är tagen av Kalle Svensson

Texten är skriven av Kalle, Jacob, Jonatan och Melvin

 

 

1 tanke kring ”Stadsrundtur

  1. Bra jobbat killar! Ni har klarat av att publicera med bild och text på ett bra sätt! Att skriva var bilden är tagen är viktigt och vem som tagit den alternativt var man tagit bilden ifrån! Toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *