Sexans bloggreportrar v. 46

Hej!

Denna veckan har två elever ifrån sexan varit bloggreportrar ( Julia och Moa )

blogg

Måndag: I måndags började vi dagen med kemi, på kemin testade vi om livsmedel hade stärkelse i sig. Genom att hälla i jod i livsmedlet och kolla om de ändrade färg. På SO:n jobbade vi med medier genom att jobba med ett häfte om medier.

Tisdag: På första lektionen hade vi engelska och skickade mail till våra mail kompisar och i mailen skriver vi på engelska, vi skriver om vad vi gör i skolan och på fridtiden. På svenskan fick vi en förberedande text för dem nationella proven och den handlade om Robin Hood, det va en text som man läste och efter skulle man svara på frågor. På idrotten hade vi en massa sammarbets övningar. En av dem var att man skulle vara i två lag och då stod i två led. Och så körde vi en sammarbets övning

Onsdag: I onsdags började sexorna med att åka till Rödeby. Då började vi med språk och ungefär halva klassen gick till svenska/engelska och resten till spanskan. Efter det så gick halva klassen till hemkunskap och halva till musik. på musiken pratade vi om en trubadur te.x Evert Taube sen så gjorde vi ett test om jordens musik. På hemkunskapen pratade vi om olika slags äpplen, och vi fick testa 4 olika äpplen. efter det hade vi lunch och senare hade vi slöjd och då gjorde alla typ olika grejer som broderi och kläder. sen hade vi bild och då gjorde vi halvbild, helbild och porträtt och sen va dagen slut och vi skulle åka bussen hem.

Torsdag: I torsdags var nästan alla lärare sjuka så vi hade bara en dag med Anne. Så att det blev ingen idrott, och man fick välja att gå Backareboda runt eller att sitta kvar och jobba klart. vi hade inga rediga lektioner direkt så vi hade typ bara att man skulle jobba klart.

Fredag: I fredags va vi sexorna själva eftersom femmorna va i Rödeby så då tränade vi på nationella proven genom att göra en övning med engelskan att man skulle fråga saker till varandra om vad man gillar till hur ens rum såg ut. S en hade vi matte och då jobbade vi bara vanligt i matteboken. Senare hade vi SO och då jobbade vi med medier med ett medier häfte och det va samma häfte som vi jobbade med i måndags.

Och det va våran vecka!

HEJ DÅÅ!

 

 

1 tanke kring ”Sexans bloggreportrar v. 46

  1. Tack för en bra rapport! Intressant dock att ni tänker att ni inte gjort något särskilt på torsdagen då ni hade mig. Min syn på det är att det var den dagen n fick absolut mest gjort som ni behövde och på utvärderingen sist på dagen var arbetsinsats och hur mycket ni lärt er på ca 5 av 5! Alltså måste det vara kul i skolan! /Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *