Inför v. 43

Veckan som gått inleddes med vikarie för fem-sex då jag var i Växjö hela dagen på utbildning och de hade skött sig exemplariskt vilket gläder mig mycket! Vi har i svenskan arbetat vidare med ”Monstret i källaren” parallellt med läsförståelse och att läsa högläsningsbok tillsammans i klassen. Under tiden som vi läser högt pratar jag kring olika saker i boken både vad gäller innehåll och hur man kan tänka för att skriva en så bra berättelse som möjligt. Många tips blir det och jag märker i skrivandet att de nappar på dessa små tips!

I bilden har vi snart blivit klara med våra fjärilar som alla har gjort om och förbättrat under fyra till fem gånger var. De har gett varandra respons för att göra fjärilen mer lik originalet och en del resultat är nu uppe på väggen. Så fina de blev! Och vilken skillnad på teckning nummer ett och nummer 4-5. Nästa vecka på bilden kommer vi pyssla Haloweenlyktor och därför ber jag er att skicka med glasburkar om ni har det hemma! Vi kommer göra detta tillsammans med Internationella klassen (förberedelseklassen).

Nästa vecka är sista veckan med extra läsning hemma men ni får ju gärna fortsätta även efter det att de tre intensiva veckorna är över. Jag märker att de verkligen kämpar med sina böcker hemma – kanonbra!

I engelskan fortsätter vi skriva och läsa för att öka vår förmåga att uttrycka oss. VI har också arbetat lite med olika grammatikområden och repeterat de vi arbetade med förra året. Vi kommer efterhand att beta av olika områden i grammatiken framöver.

Läxa till nästa vecka är att repetera de områden vi har arbetat med. Jag lägger upp filmklipp på bloggen som de kan kolla på. De kan också ta med sina Grammie hem för att plugga på de områden de ska kunna.

I matten är nästan alla klara med och har anammat kapitlet om decimaltal och bråk/procent. Vi kommer nästa vecka att fortsätta med problemlösning inom området, att forma egna problem och lösa dessa samt arbeta med färdighetsträning utifrån IUPmål.  Efter lovet kommer vi starta upp ett nytt arbetsområde.

Utan att det egentligen var meningen så fick vi denna veckan en praoelev till vår klass. Samuel Ed har varit med oss denna veckan och han går i Rödeby annars i årskurs åtta. Han har varit en god hjälp på raster och vid ombyte på gympan. Nästa vecka kommer vi ha även Felicia Olsson som går i nian på Rödeby i klassen som prao.

 

Ha en skön helg! Kram Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *