Inför vecka 42

Hej! Nu har nästan alla fått en IUP med sig hem. Den vill jag gärna att ni kollar igenom med era barn. I skolan har de en likadan som de använder i sitt dagliga arbete där de skriver på baksidan hur de ska kunna göra för att uppnå målen i IUPn.

I svenskan har deras trailrar till monstret i källaren nästan blivit klara – de har varit väldigt duktiga. Nu ska vi få se hur berättelserna blir. Nästa vecka kommer vi påbörja berättelsen som handlar om ett litet harmlöst djur i källaren på skolan som blir ett monster vid vissa tillfällen. I NO har vi pratat om källkritik och om hur man ska äta och varför. Nästa vecka ska de ha som mål att kunna förklara matspjälkningen för en kompis och sedan för mig. De ska också fortsätta arbeta med kroppen och även teknik.

På bildpasset nästa vecka kommer det komma in sju elever från Internationella klassen som tillhör år 5 och de kommer integreras i vissa ämnen framöver.

I matematiken kommer vi köra en vecka till med decimaltal och bråk och procent. Vi kommer arbeta med lite problemlösningstal inom området. Nytt kapitel kommer det bli nästa vecka igen.

På slöjden är det ibland lite rörigt och en del elever gör inte riktigt det de ska, ni kan väl prata lite med era barn om detta hemma – jag har pratat med dom idag om det.

Det är väldigt bra om ni fortsätter skicka med era barn frukt eller macka för förmiddagsrasten då en del är väldigt hungriga på förmiddagen och då blir det så jobbigt att koncentrera sig.

Läxor nästa vecka är bara läsning varje dag och engelska till onsdag!

Ha en skön helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *