Inför v 41

 

[slideshow_deploy id=’2334′]

pärlor

En vecka med mycket arbetsro och bra stämning har återigen avverkats. Jag känner att alla verkligen gör sitt bästa på lektionerna. Veckan avslutades med en mycket bra slöjdlektion med vilket gläder mig att höra.

I svenskan har vi inlett ett nytt område som ska heta ”Monstret i källaren”. Vi var nere i källaren och kollade och fick inspiration till vårt projekt. Vi lyssnade på ljud, kände olika dofter och funderade vart vårt monster kunde bo och finnas någonstans. Alla fick sedan börja med en tankekarta för en trailer till den berättelse som de sedan ska skriva. Trailern får de göra tillsammans i iMovie två eller tre stycken och därefter ska de skriva sin berättelse utifrån styrda kapitel så som vi gjorde Magiska dörren.

I engelska har vi fortsatt med att skriva om oss själva och alla har kämpat på bra. En del fick samma engelskläxa denna veckan som förra men det är bara för att jag vill att de lyssnar fler gånger så uttalet blir bra. Lyssna gärna ett par gånger på era barn när de läser texten för er och om ni tycker det är svårt har de ju texten inläst på bloggen.

Vi har samlat pärlor också och jag vill bara påminna om att det ju inte gör något om de läser mer än en kvart varje dag! En pärla varje gång de läser eller blir lästa för – passa på att läsa en god natt saga för dom kanske? Det är mysigt även för de stora barnen – min kille tycker så i alla fall och han går i sexan!

I NO kommer vi nästa vecka börja med Matens kemi som är en NTAlåda där vi arbetar naturvetenskapligt och blandar experiment, undersökande arbetssätt med teori. Vi kommer parallellt att fortsätta med arbetet om kroppen i biologin.

Från nästa vecka kommer jag återigen att skriva veckans kunskapsmål för femmorna då vi har bytt lite lektioner jag och Jana och jag kommer ha femmorna sista passet på fredagar för att knyta samman veckan. Vi kommer också att börja med IUPmål nästa vecka som skrivs in i skoldagböckerna.

Läxor nästa vecka:

Onsdag: Engelska text och glosor! 

Läsläxa varje dag – läs minst 15 minuter varje dag! Ta med läskortet på torsdag!

Ha en underbar helg!!

 

Kram Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *