Inför v. 40

Hej! En fantastisk sol kikar fram utanför mitt fönster idag! Hoppas att ni kan njuta av det underbara vädret vi har denna helg.

Veckan som gick bjöd på en kul uppstart av vårt gemensamma läsprojekt som jag skev. Mer info kommer och på måndag kommer alla att börja med insamling av pärlor! Läsning, läsning och läsning sak ligga som fokus de tre närmsta veckorna. Varje dag ska ALLA läsa själva eller för någon hemma (syskon, grannar, föräldrar, husdjur…)  Varje femton minuter ger en pärla och man ska bokföra detta på ett läskort som vi delar ut på måndag till barnen.

I engelska har vi börjat skriva lite mer om oss själva och tränar på att komma igång med engelska på riktigt med hjälp av skrivandet och läsandet. Vi arbetar förstås också med de andra förmågorna såsom lyssna och tala samtidigt. Jag vill förtydliga lite angående läxan i engelska. Eftersom alla är så olika långt i sin utveckling i engelska ger jag eleverna möjlighet till läxor på flera olika nivåer. En del behöver bara träna in den först delen av texten, några har hela texten och andra får välja egen text att träna in. De som har den text som ligger på bloggen vill jag påminna om att de verkligen går in och lyssnar och kanske pausar och läser efter mig. Det blir en stor hjälp när man ska bli bättre på att uttala engelska.  Era barn har koll på detta själva och jag litar full ut på dom att dom gör det på ett bra sätt. Undrar ni vad just ert barn har så skicka mig ett sms så svarar jag er!

Jag är så stolt över alla i klassen vad gäller läxorna för de tar verkligen ett bra ansvar för detta. det märks att de har förstått att de gör läxorna för sin egen skull och att de faktiskt vinner på att göra sina läxor. De gör inte längre alls läxorna för min skull och det glädjer mig mycket!

I matte arbetar vi mycket med decimaltal och minus-tal nu. VI jämför med en termometer bland annat. Alla hade väldigt bra förmåga ttill resonemang under lektionen i onsdags i matte. Vi tränar oss för att få ett bra mattespråk vilket i sin tur ökat förståelsen för hur man gör och varför.

Ha en underbar helg så hörs vi i veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *