Läsprojektet har startat!

Pippi pippi2

 

Projektet pågår 24 september- 17 november tillsammans med fritids och förskolan.

Vårt läsprojekt startades upp gemensamt i torsdags med en liten introduktion på torget. Eleverna fick under dagen träffa flera bokfigurer från Astrid Lindgrens sagor och Roald Dahls böcker. Faddergrupperna arbetade tillsammans och fick gå en sakletarrunda, måla olika bokfigurer och se på film.

Figurerna Pippi Långstrump och Karlsson på taket möttes och gav barnen ett uppdrag:
De ska hjälpa figurerna att läsa så många sidor som möjligt.

Utifrån uppdraget samlar alla elever poäng utifrån den tid de dagligen läser och lyssnar på högläsning. I skolan får barnen en pärla för varje 15-minutersstund de läst hemma och i skolan. Pärlor samlas i klasserna och hälls över i ett gemensamt stort plaströr som fylls på. Barnen har tillsammans i sina faddergrupper gett olika förslag att fira när de uppnått olika nivåer av läst tid. Detta sammanställs sedan av elevrådet.

År f-3 fokuserar lite extra på Astrid Lindgren och hennes verk, år 4 – 6 fokuserar mer på Roald Dahl och hans verk.

 

 

 

Vecka 40-42 medverkar alla föräldrar i att läsa en kvart om dagen med sina barn.

Barnen väljer en bok i skolan och läser högt i sin bok tillsammans med en vuxen hemma varje dag (minst en kvart) de kommande tre veckorna v. 40-42.

 

Den som lyssnat hemma och i skolan skriver datum och vilka sidor som lästs.

Skriv in varje kvart de läser i läskortet eftersom de får lägga en pärla i skolan för varje kvart de läst. De kan också läsa en stund tyst eller lyssna på när någon annan läser högt. Denna stund får också skrivas in i läskortet.

 

Ha en trevlig lässtund tillsammans!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *