Veckobrev inför v. 39

Först vill jag tacka för ett trevligt föräldramöte! Under de närmsta veckorna kommer jag ha renskrivit klart era barns IUPer (alla har skrivit dom för hand själva). Dessa kommer vi sedan att börja arbeta med under ett par pass i veckan.

I engelska har vi börjat träna på att skriva olika saker på olika nivåer. Vi fortsätter också att träna in nya ord och meningar samt att beskriva olika engelska glosor med andra ord. Det är bra om alla försöker träna flera gånger på texterna hemma så de kan läsa dessa bra med flyt. Träna också på att översätta hemma och plugga in de glosor som är svåra.

I matten fortsätter vi med decimaltal och nästa vecka kommer vi prata om tal som är mindre än 0… En del kommenterade då – finns det såna tal? Vi får väl se…

På torsdag nästa vecka ska det påbörjas ett stort läsprojekt (ni som var på föräldramötet fick lite mer info kring detta) och vi vill gärna ha hjälp av er föräldrar i detta. Ni ska få lyssna på era barn och hjälpa dom att samla pärlor. VI kommer under några intensiva veckor ha läsning både hemma och i skolan i fokus och alla elever kommer samla pärlor både hemma och i skolan. Detta ska sedan mynna ut i olika belöningar beroende på hur mkt pärlor vi tillsammans på skolan kan samla ihop under en vecka. Mer info om upplägget kommer nästa vecka. Uppstarten kommer ske nästa torsdag och då kommer vi i personalen bjuda på en tur i sagornas värld på lite olika sätt – mer får ni veta sen.

På måndag är det fotografering och vi vill uppmärksamma er på att ni denna gång kommer få beställningspapper hem i efterhand i era brevlådor.

Måndagen den 28/9 kommer verksamheten med förberedelseklasserna med flyktingarna att komma igång ingen. Vi har pratat en del med barnen om detta och det är viktigt att de är positivt inställda till att det blir nya barn som kommer. De kommer successivt att slussas in i klasserna då möjlighet finns och då endast i vissa ämnen till att börja med men i ett första skede kommer de att vara själva i modulerna såsom förra gången. Vi vet ju inte heller hur länge de stannar vilket gör att en del kan ha flyttat innan det är dags att komma in i klasserna.

Läxor nästa vecka

Onsdag

Engelska: Text plus glosor samt kunna alla veckodagarna (de finns sist i filmklippet på bloggen).

Matte: Papper om decimaltal.

 

Ha en skön helg!

Kram Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *