Veckobrev inför v 38

 

varje-barn-ar-en-unik-blomma

Plötsligt kom hösten och det börjar bli lite kyligare ute om dagarna!

Arbetsklimatet i gruppen är toppen…alla kämpar och gör sitt allra bästa och det är en arbetsglädje som ligger i topp på skolan!

Denna vecka har vi haft Elevrådsutbildning i Alljungen för våra representanter och åk 5 har varit i Rödeby för att göra simtest.

I NO arbetar vi vidare med både teknik och biologi och inom någon vecka kommer den nya NTAlådan komma som behandlar matens kemi.

I matten fortsätter vi med bråk och decimaltal, bråk och procent på olika nivåer både i femman och i sexan. Jag tycker det går ganska bra men vill ändå att de som inte känner sig helt säkra kan kolla några extra gånger på filmklippen som ligger på mattesidan på bloggen.

I SO jobbar vi nu parallellt med geografi och samhällskunskap. I samhällskunskap har vi börjat titta på medier. Vi kommer använda oss av olika småfilmer som belyser ämnen som källkritik, reklam, internethantering, bildretuschering, nyheter m.m. Sedan kommer eleverna få arbeta i diskussionsgrupper och ibland ha andra uppgifter relaterat till filmen. Vi pratar också mycket om det som händer i Syrien och följer nyheter varje vecka.  Gruppen är väldigt engagerad och Jana tycker de fungerar väldigt bra tillsammans.

Ett svenskapass i veckan har Jana åk 5-6 tillsammans. De har där börjat titta på en film:  Boktjuven. Under filmen har de i uppdrag att använda sig av tankekarta eller stödord för att sedan kunna sammanfatta filmen och skriva en egen åsikt kring den.

Nästa vecka:

Måndag: Skoljoggen

Tisdag: År 6 läxa svenska

Onsdag: År 5 har läxa i engelska och mattefilm på bloggen

Torsdag: Föräldramöte kl 18:00

Fredag: År 6 läxa engelska text och glosor

 

Inför föräldramötet så hade det varit bra om ni läst igenom den årlig plan som ligger som bilaga i mail till er alla.

Skolrådet önskar att ni samlas efter mötet i 5-6 klassrum för att där kunna välja skolrådsrepresentant.

Så ett sista önskemål inför helgen: det är avlusningsdagar i helgen (hela kommunen har jag tolkat det) Snälla kamma igenom era barn så vi slipper påhälsningar av krypen på skolan!

Trevlig helg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *