Veckobrev inför v.22

 

”Jag är bra på….” ”Jag tycker att jag har blivit bättre på att….” ”Jag känner att jag nu kan…..”  ”Men är inte detta skryt att säga vad jag är bra på?”  Då svarar jag: ”Såklart att det är – det är bra skryt och det är viktigt att våga säga vad vi är bra på – givetvis måste vi tänka på hur vi säger det så det inte blir att vi skryter på bekostnad av någon annan men att vi är bra måste vi lära oss att kunna stå för – det är viktigt!” Såhär har diskussionerna gått denna veckan i klassrummet då vi har utvärderat våra IUPer. Alla ska denna terminen få skriva sina egna IUPer och utvärdera de mål som de arbetat med. Det är underbart att höra vad de blivit bra på och att de reflekterar själva över vad det då istället är de behöver arbeta lite mer med för att bli ännu bättre på andra områden med. Vi kommer  fortsätta med detta under våra samtal så det då blir tillsammans med er föräldrar hemma i utgångspunkt från omdömena som ni kommer fundera ut nya mål som ni tycker vore relevanta till nästa termin.

Vi försöker för övrigt att bli klara med de områden och projekt som vi har inom både matte, svenska och engelska och däremellan arbeta med de IUPmål som finns kvar att kämpa med. Under bibliotekstiden fick alla låna engelska bänkböcker så nu ska vi prova att ha även detta i skolan – alla tyckte det var spännande.

På tisdag den 26 maj är det cykelutflykt till Alljungen som gäller. Vi får med oss mat i form av hamburgare och pommes samt en dricka men barnen får gärna ta med fika om de vill Ingen läsk, nötter eller godis men för övrigt är det fritt fram att ha med vad man känner för. Vi kommer tillbaks i vanlig tid så de hinner med skolbuss hem. Vill man får man ta med badkläder – om man inte är som jag en badkruka!

Den 9 juni kommer vi besöka ”Flaken” – en stor gård en bit härifrån som Kurt har ordnat med att vi får vara på. Vi kommer bland annat att mäta höjd på träd, räkna årsringar och utnyttja vår natur på olika sätt denna dag. Vi behöver ha en förälder som hänger med och kör så är det någon som kan komma med denna dag vore jag mycket tacksam då vi inte täcker upp alla med våra bilar som vi har. Hör av er så fort som möjligt till mig om ni kan!

Jag meddelar via bloggen när omdömena är synliga för er att ta del av!

 

Ha en skön helg!

bild

5 tankar kring ”Veckobrev inför v.22

    1. Tack själv! Alltid så kul när ni föräldrar kommer och hälsar på! Det tycker barnen också att den är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *