Veckobrev v. 20

 

En vecka till har snart gått och jag skrev inget veckobrev förra veckan – det föll bort i den korta vecka som var. Nästa vecka är om möjligt ännu kortare åtminstone för era barn. De går endast månd och tisd och sedan är onsdagen en studiedag då vi lärare jobbar och fredagen är en lovdag. Att terminen börjar närma sig sitt slut märks i att det nu är många saker på gång som ska hinnas med innan sommarlovet och det är även många säckar i de olika ämnena som ska knytas samman och bedömas för att det ska skrivas terminsomdömen på elevernas kunskapsutveckling. Omdömen kommer vara färdiga från vecka 22 ungefär men jag återkommer med exakt info längre fram. Den 1 juni kommer första utvecklingssamtalet vara och sedan kommer det vara under den och nästkommande vecka som dessa kommer vara. Jag skickar ut en lapp med tider och ni får boka in er på de som passar. Först till kvarn!   🙂

Under förra veckan arbetade vi vidare med bråk inom matematiken och de flesta klarar detta galant nu. Vi kommer under de resterande veckorna med matte arbeta med olika typer av tabeller både att läsa av och att göra egna. Det blir sista arbetsområdet i fyran i matte. I engelska jobbar vi på med att skriva sagan om Rödluvan och vargen och sedan kommer det bli en filmsnutt också när de är klara med denna.

Fortsättningen på ”Kalle och chokladfabriken” kommer bli att alla skriver manus till olika små sekvenser ur filmen/boken och sedan kommer de få träna in dessa som små sketcher som vi filmar.

Grej Of The Day har blivit en riktig hit i klassrummet – alla tycker det är superkul! Förra veckan gjorde vi även små Kahooter (frågor digitalt om dessa olika så alla fick presentera sin samt svara på den samtidigt).

Vi kommer arbeta med att göra klart våra nuvarande IUPmål och kolla av dessa inför samtalet.

På skolrådsmötet i måndags kom det fram att det inte finns någon representant från vår klass – är det någon som känner att de kan ta på sig detta att representera fyran inför nästa år?

Nästa läsår kommer ganska snart och jag vill därför informera om att det kommer bli en 5-6a nästa år. Jag kommer finnas kvar som mentor för eleverna och det blir en hel del delande av klasserna ändå lektionsmässigt även om de kommer vara en 5-6a. Under onsdagen kommer klassen att vara ensam eftersom sexorna då kommer vara i Rödeby hela dagen och likaså kommer vi försöka dela i vissa ämnen eventuellt i matte och engelska i olika mindre grupper. Under ett pass i veckan har vi denna terminen haft fysik med dessa grupper tillsammans och det har verkligen varit ett kanonarbetspass. De har fungerat mycket bra tillsammans och det har varit lugnt och arbetsro så jag känner det bra inför nästa läsår.

Det händer en hel del saker framåt som ändrar på schema och liknande. Jag samlar dom datumen här!

13/5                    Studiedag – eleverna är lediga

15/5                    Lovdag

26/5                    Cykelutflykt till Alljungen med klassen (Alla ska ha hjälm på sig!)

29/5                    Fotbollscup i Tving år 4 – 6

1/6                      Djur och Hobbydag

2/6                      Friidrottsdag år 3 – 4 i Fridlevstad

8/6                      Bakareboda runt dagtid samt fotbollsmatch 6-orna mot lärarna klockan                                        12.00

9/6                      Bad i Bredasjön

Ha en bra helg! /Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *