Trevlig helg!

Hej! En vecka som bara far förbi så känns det hela tiden. Vi har haft helt fantastiska klassråd den sista tiden jag måste säga att era barn har många underbara förslag på hur vi ska kunna få det bättre i skolan och hur undervisningen ska utformas. Jag känner att deras idéer är väldigt kreativa och jag kommer nu i helgen att planera upp en svenskauppgift som handlar om att göra en egen film om Kalle och Chokladfabriken i vår klass. Denna kommer sedan att spelas in på iPad och visas upp. Idéerna kommer från barnen själva och de som inte vill agera kommer hjälpa till med rekvisitan.

I engelskan har vi arbetat på med Rödluvan och vargen och alla har börjat skriva en egen saga nu utifrån bilderna i sagan. Detta kommer vi fortsätta med nästa vecka med. Läxan i engelska kommer bli text och glosor och även att repetera lite av de grammatikområden som vi arbetat med under terminen.

I matte har vi arbetat mycket med bråk och de flesta har nappar mycket bra. De gjorde väldigt fina problem hemma till i går i läxa vilka vi kommer använda oss av i klassen även nästa vecka. Nästa vecka är det också sista veckan med arbetet med bråk, tänker att alla ska göra diagnosen på detta område då. De som ligger lite långt bak kommer få hem sin mattebok över helgen att jobba lite extra.

I svenskan arbetar vi med att göra en affisch med Kalle och Chokladfabriken samt arbeta med att repetera ordklasserna.  Nästa vecka kommer bli att arbeta klart med detta.

I NO är det prat kring fotosyntes och cellandning i biologin, vi kommer prata lite om olika näringskedjor och hur allt är beroende av vartannat. I fysiken avslutar vi nu alldeles strax området med elektricitet för att sedan gå vidare med magnetism. Nästa vecka kommer det bli sista veckan med ellära.

Ha en skön helg!

/Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *