Veckobrev och läxor finns på läxfliken!

Hej! En vecka med mycket vikarier på skolan har nu till slut lugnat ner sig då alla ordinarie återigen är på plats under fredagen. Många sjuka, dock ej i vår klass vare sig vuxna eller barn. Lina har nu fått en fast plats hos våran klass fram till sommaren och det känns väldigt bra för oss alla!

Under torsdagen hade vi besök av Andreas Glingfors vilket visade sig vara en väldigt bra föreläsning om mobiler, internet och datorer. Det var ju en fortsättning på vår satsning kring detta då vi för ett par veckor sedan hade honom i personalen samt även för föräldrarna i år 4 – 6. Prata gärna lite med era barn om vad som han diskuterade med dom.

Jag lägger med två dokument som handlar om hur och att man numera från den 27 april kommer kunna sjukanmäla barnen via sms samt att man kommer få ett sms om eleven har en oanmäld frånvaro, läs igenom och har ni några frågor får ni höra av er.

I svenska har vi tränat på och repeterat lite med adjektiv, substantiv och verb vilket vi kommer fortsätta med även nästa vecka. VI kommer också att arbeta lite med boken Kalle och chokladfabriken på något sätt i skrivandet. I engelska har vi arbetat med ett nytt område som heter ”Once upon a time” och vi arbetar med sagor. Vi kommer läsa, lyssna på och skriva egna sagor om Rödluvan och vargen på engelska. Vi kommer också att göra Filmtrailrar om sagan och en del kommer få göra små filmer på engelska där de agerar Rödluvan och vargen.  Detta arbetsområdet kommer vi ha fram till sommaren skulle jag tro i engelska. Jag vill påminna om att det är väldigt bra att lyssna på den läxa som ligger ute på bloggen speciellt om man tycker engelska är lite svårt är det ett bra sätt att få till sig uttal och översättning.  I matten har vi börjat med ett nytt område – bråk. Jag tycker alla har förstått detta mycket bra och som läxa till torsdag nästa vecka har dom att skriva egna problem med bråk som sedan klasskompisarna ska lösa.  Vi kommer parallellt med bråkkapitlet göra lite diagnoser för att kolla hur väl de områden sitter som vi arbetat med under terminen.

I NO har vi arbetat både med biologi och fysik. I fysiken har vi kopplat parallellkoppling och seriekoppling och alla har varit superduktiga. Vi jobbade med detta i nästan en och en halv timme tillsammans med femmorna och jag är stolt över den arbetsglädjen och arbetsron det var. Alla har också visat mig att de har mycket bra koll på just skillnaden mellan dessa båda kopplingar och elektricitet är inte svårt för den som kan! I biologi har vi pratat om näringskedja och näringsväv och dt kommer vi fortsätta med nästa vecka. DÅ kommer vi prata lite om vad fotosyntesen är. De har en liten läxa till tisdagen att kolla in ett litet klipp om just detta så de har förförståelsen inför den lektion i biologi som vi kommer ha.

Alla har blivit väldigt intresserade av att använda iPaden till att filma med vilket jag tycker är kul – vi kommer att fortsätta spinna på detta och väva in filmen mer i undervisningen och då speciellt att producera egen film.

Ha en skön helg och njut av att solen lyser på himlen!

Här under finns länkar till de två dokument som handlar om sjukanmälan via sms och avisering om oanmäld frånvaro.

Oanmäld frånvaro

Sjukanmälan via SMS1

/Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *