Hållbar utveckling!

I hela Karlskrona kommun arbetas det lite extra denna veckan kring hållbar utveckling Under torsdagen serverade alla kommunens skolor helt ekologisk mat och vi har i skolan haft filmer, tipsrunda, samtal och diskussioner utifrån detta ämne. Vi har också i vår klass skrivit argumenterande texter om varför man ska köpa/äta/använda ekologisk och närproducerad mat.

eko text

Här är några av de texter vi skrev ihop igår. Det som jag tyckte var fantastiskt kul var att det som eleverna undrade över var vad vi skulle göra av texterna. Jag ställde frågan tillbaks till eleverna och då kom det upp förslag som att vi kunde skicka dom till Karin som jobbar i matsalen, köket på Rödebyskolan eller till vår kostchef i kommunen så att vi kan få dom att använda mer ekologisk mat.  Vi kommer maila dessa till kostchefen i Karlskrona kommun med ett litet brev där vi förklarar att vi vill ha mer ekologisk mat på vår skola. NÄR DET ÄR PÅ RIKTIGT BLIR DET VIKTIGT! Ett bra bevis på detta! Tror mina elever börjar vänja sig vid att det ska vara riktiga mottagare till det de gör!

Under mattelektionen arbetade vi med att jämföra ekologisk mat och icke ekologisk mat prismässigt. De fick tillsammans räkna ihop vad en ekologisk och en icke ekologisk matkasse med samma varor skulle kosta och sedan jämföra. Alla var säkra på att det blivit fel någonstans då vi insåg att den ekologiska osten var billigare än den icke ekologiska….ibland är det överraskande saker. Summan blev att ungefär en hundralapp dyrare eller ca 30% dyrare blev det att handla ekologiskt. Alla kommer nog övertala sina föräldrar att handla mer ekologiskt nu tror jag!

eko 10 eko 8 eko 9 eko 7 eko 6 eko 5 eko 3 eko 4 eko 2 eko 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *