Veckobrev v. 21

Jag tror att det är så att tiden går fortare och fortare för varje vecka som går….vet inte om fler känner så? Nu är det bara 4 veckor kvar till sommarlovet och det känns overkligt. Vi ska hinna med mycket innan det efterlängtade sommarlovet kommer. Veckan som gått har varit ganska lugn.

Vi har arbetat med problemlösning i matte utifrån den filmen som låg på bloggen. De barn som hade tittat på filmen hade ett stort försprång då vi gemensamt arbetade med liknande problem för att öka förståelsen för vilka olika problemlösningsstrategier som man kan använda sig av.

Kul att så många tog sig tid att komma till skolan under Spiradagen i onsdags. Vi hade i vår klass bild under två pass där alla fick till fantastiskt fina perspektivmålningar på ett rum. Under rasten bjöds det på fika och Limbo till musik. Vi gjorde lite samarbetsövningar i smågrupper på hela skolan efter det att vi , liksom alla andra förskolor och skolor i vårt rektorsområde, släpp upp en massa ballonger. Eftermiddagen blev det för mellanstadiet träning inför fotbollscupen i Tving som gick av stapeln under fredag för år 4 – 6.

Treorna var ensamma kvar på skolan under fredagen då vi hade en mysig egen dag och vi arbetade med kapitel åtta i Magiska Dörren, sjöng igenom alla sångerna i Fia Med Knuff och avslutade med brännboll på fotbollsplanen i vackert sommarväder.

Alljungenvistelsen närmar sig med stormsteg och det är redan nästa vecka. Vi samlas på skolan på torsdagsmorgonen klockan 8.00 för att gemensamt åka till Alljungen. Under dagen kommer vi ha gemensamma aktiviterer och mellan klockan 16.00 och 17.00 bjuder vi in er föräldrar till ”drop in” och ni är sedan välkomna att stanna till klockan 19.00 då ni tar med era barn hem. Barnen kommer bjuda på fika och vi kommer grilla lite tillsammans. Någon liten aktivitet har vi också förberett för er och era barn. Skulle ni inte kunna hämta era barn denna tiden måste ni meddela oss så snart som möjligt så vi får lösa detta på något annat sätt. På fredagsmorgonen kommer vi också att samlas klockan 8.00 på skolan. Vår dag i Alljungen under fredagen avslutas klockan 13.00. Ni som vill hämta era barn då på palts kan väl meddela så vi vet hur många som vi behöver lösa hemfärd till skolan för. Skicka ett mail/sms eller hör av er på något sätt så fort som möjligt! Temat för hela vistelesen är Gemenskap, samarbete och att bygga relationer!

Vi kommer den 27 maj att ha genrep för Fia Med Knuff. Den dagen vill vi att alla har med sina kläder så vi kan köra på riktigt. All rekvisita och alla sånger och repliker måste sitta denna dag!

Temperaturmätaren liggen denna veckan utifrån barnens tycke på en 4a av 5 möjliga! Vi återkommer nästa vecka med en ny rapport!

Ha en skön helg och njut av era underbara barn och det fantastiska sommarvädret!

 

//Anne

2 tankar kring ”Veckobrev v. 21

  1. Hej ! Är det vid sportstugan i Allljungen ni ska vara ? Jag skulle nog kunna hämta i Allljungen på fredag .Mvh Pernilla

    1. Ja det är där!! Vinteralljungen kallas det väl? Kanon! Då vet vi det-räcker du lämnar definitivt besked då vi ses på torsdag kväll! / Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *