Veckobrev v. 20

m

 

Jag vill börja med att tacka för ett mycket trevligt föräldramöte där många väldigt viktiga frågor och saker lyftes på ett bra sätt. Jag kommer under nästa vecka sammanställa de papper som lämnades in och de tankar som ventilerades och jag kommer då återkoppla till er om dessa. I fredags gjorde jag och barnen en snabb utvärdering om hur arbetsron hade varit och om hur lugnt det varit under raster och lektioner och det hamnade på ca 4 av 5 vilket jag håller med om. Under torsdagen var det en hel del trötta barn däremot och det märktes att alla kommit i säng lite sent under onsdagen…men på fredagen tror jag att alla tog igen detta. Vi hade också den bästa träningen av Fia Med Knuff någonsin – vi fick säga till dom att inte sjunga så högt för musiken hördes inte….det var fantastiskt bra! Vi enades om att det var två låtar som behövdes lite extra träning textmässigt och en som behövde det i rörelserna men för övrigt är jag mycket stolt! 5 juni 19.00 är föreställningen för föräldrar, syskon och släkt och den 9 juni klockan 09.00 är det för alla barn och vuxna på skolan.

Under veckan har fyrorna lärt sig om klockan på engelska. Treorna och fyrorna har blivit bättre på att stava j-ljudet på olika sätt, de har arbetat med kamratbedömning i naturliga sammanhang och många är nu klara med kapitel 7 i Magiska dörren. Jag ser en enorm utveckling av deras skrivförmåga från kapitel 1 till kapitel 7 och snart är boken klar! I matematiken har vi arbetat i grupper och tränat problemlösning. Alla som hade gjort läxan hade ett stort försprång på hur man kunde lösa uppgiften som jag hade. Det lönar sig att göra läxan kan väl konstateras!

På onsdag är det Öppet Hus på skolan och i hela Rödeby skolområde! Det är Spiradagen och ni är hjärtligt välkomna att närvara denna dag. Program kommer skickas hem i början av nästa vecka! Det blir en heldag på vår skola – ingen Rödebydag med andra ord.

På fredag kommer år 4 – 6 att åka till Tving och spela fotboll – treorna får vara kvar med mig i Holmsjö. Nästa år är det er tur att få vara med!

Läxor v. 19

Onsdag

4an

Eng: grammatikfilm på engelskabloggen om a/an

Torsdag

3an

Eng: Film om sidan 18-19 i Good Stuff samt uppgift inför torsdag finns på läxfliken på bloggen.

3-4an

Ma: Film om problemlösningsstrategier, du ska kunna vilka olika strategier som man kan använda sig av!

Mål:

Jag kan minst tre olika strategier som man kan använda sig av vid problemlösning i matematik.

Jag vet skillnaden mellan faktatext och berättande text.

Jag kan rita ett schackbräde med ”djup” i bilden (perspektivmålning).

Trevlig helg! /Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *