Veckoinfo inför v. 19

En mycket kort men intensiv vecka med två dagar för eleverna med en vanlig skoldag och en dag med vårskrik. Mycket bra dagar båda två! I måndags gjorde treorna sitt sista nationella prov i svenska vilket var att skriva faktatext utifrån faktaord. Det gick riktigt bra. På eftermiddagen passade vi på att lämna och låna böcker hos Magnus. Tisdagen var fylld av sol, värme, eldning, glädje, sång, kycklingwok, glass och tårar. Ilonas sista dag hos oss i skolan och det är många av oss som kommer sakna både henne och hennes goda mat.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka vad gäller antalet dagar, innehållet är lite annorlunda bitvis. Under måndagen kommer Philip till klassen och under resten av vårterminen kommer han att finnas som en extra resurs i klassen under lektioner och raster. Det kommer vara vikarie för Christian under måndagen då han är iväg på annat. På tisdag är det nationella prov i NO för sexorna under förmiddagen vilket gör att jag kommer ha hand om 3-4an då. Onsdagen bjuder på en vanlig dag förutom att det under kvällen är föräldramöte klockan 18.30. Fantastiskt bra att så många ställer upp och kommer denna kväll – ser fram emot att få träffa er alla. På torsdagen är det återigen dags för nationellt prov för sexorna i NO och det kommer även bli lite andra lektioner den dagen då det under förmiddagen kommer en lite annorlunda teater hit som heter ”Vargen som föll i gropen”. På fredag kommer vi att träna FiaMedKnuff så det ryker ur öronen på alla då detta är den sista fredagen vi har till vårt förfogande. Vi måste förstås öva andra dagar med men nu gäller det att ALLA kan sina texter!!! Både låttexter och repliker.

Läxor kommer det vara under nästa vecka:

Onsdag: 4-orna har filmklipp om klockan på engelskan som ligger på engelskabloggen.

Torsdag: 3-orna och 4-orna har en film om matematikproblem som ligger på Holmsjöbloggarnas blogg under läxfliken. Kolla på denna och fundera över hur man kan lösa problem i matematiken!

Fredag: 3-orna och 4-orna har alla texterna till FiaMedKnuff, använd er av strategin Detektiven och plugga in dessa texter till fredag!!!

 

Mål nästa vecka:

3-4    Jag har blivit bättre på problemlösning och vet några strategier jag kan använda för att lättare lösa olika problem i matematiken.

3-4    Jag använder någon gång under veckan kamratbedömning i mitt arbete!

3       Jag klarar av att ställa frågor på en text utifrån reportern. På ytan, på djupet, under ytan.

4       Jag kan klockan på engelska – hel, halv, kvart i och kvart över!

 

Ha en skön helg och en bra vecka! / Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *