Veckoinfo v. 18

Först: välkommen till vår klass Aleksi!! Hoppas första dagarna blev bra och att du kommer trivas hos oss!

En kort vecka avlöses av en ännu kortare! Förra veckan bjöd på många fina arbetstillfällen och mycket vackert vårväder. Vi har i trean arbetat mycket med faktatexter och hur man kan skriva dessa för att de ska bli bättre. I matten började vi på med ett nytt arbetsområde där vi arbetar med de olika enheterna inom tid, volym, vikt och längd och vi arbetade i smågrupper kring detta tema och tema problemlösning En grupp fick gå upp till fritids och baka utifrån lite knepiga recept så de fick öva enheterna i praktiken. Den goda kakan fick vi under fredagseftermiddagen smaka! Arbetet med Fia Med Knuff börjar ta form på riktigt. I fredags tränade vi med skivan där det inte finns några som sjunger utan bara musik vilket var lite svårare, vi tränade igenom hela musikalen och funderade över vilka bitar som behövde tränas lite mer på. Vi bestämde också att det kommer vara läxfritt denna veckan och då gäller det att träna in sångtexter och repliker till tusen så vi känner att vi kan boka in ett datum då vi ska visa upp vår musikal! Vi har också gjort lite teckningar till Ilona då det på tisdag är hennes sista arbetsdag – hon kommer gå i pension och alla kommer sjunga lite omgjorda sånger för henne. Många barn på skolan var ledsna över att hon inte ska vara kvar och det är även vi vuxna. Hennes plats kommer bli svår att fylla!

Vi kom inte längre i Webstjärnan utan fick nöja oss med att ha kommit bland de 100 bästa lagen i Sverige – och det tycker jag är alldeles utmärkt med tanke på att det är första gången både för mig och eleverna. Nästa år ska vi ta dom var alla överrens om!

Guldkornen förra veckan var: Maten, Fia Med Knuff, Emma, Aleksi har börjat, Kärleksmums, 100 bästa lagen i webbstjärnan, Snigeln på matten, Onsdagen, Stickningen på slöjden, Elevrådsutbildningen, Baka på matten!

Denna veckan bjuder på en enda vanlig skoldag sedan en dag med Vårskrik! (Se separat lapp som kommer hem under måndagen).

Under måndagen kommer treorna göra sista delprovet i svenska som handlar om att skriva en faktatext. Vi kommer även försöka göra klart lite olika arbeten som påbörjats.

Ha en skön vecka och glöm inte att det är studiedag på onsdag och lovdag på fredag nästa vecka!

/Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *