Veckobrev v. 17

Påsklov är ganska skönt tror jag att de allra flesta är överrens om. Mina båda pojkar älskade att få sovmorgon sa dom, men första dagen på lovet studsade de upp ur sängen klockan 06.00 – den minste konstaterade att man u måste ta tillvara på att man är ledig så nu skulle vi upp! Känner väl över lag att det är lite så att våra barn har en stressad vardag och det är en av anledningarna till att jag inte ger så mycket läxor. De har haft läsläxa eftersom läsningen är grunden till alla ämnena i skolan samt engelkläxa med glosor eftersom man måste träna/nöta in en del färdigheter fler gånger än vad vi hinner i skolan. Även matte innefattar en hel del färdigheter varför de då kan komma få några läxor i detta med. Jag vill gärna att ni säger till om ni upplever att det är för mycket eller för lite läxa som era barn har.

Veckan har flutit på väldigt bra och barnen har kämpat som bara den. Under fredagen skrev de en liten uppgift utifrån målet att skrivas med en tydlig röd tråd. Denna gång fick de göra en självbedömning och denna är med hem för att ni tillsammans kan skriva en liten kommentar på det som barnen gjort.

I trean har vi bara att skriva faktatext kvar inom de nationella proven i svenska och det kommer vi göra veckan efter lovet på engelsklektionen. Tisdagen kommer vara tillfälle att öva lite till!

Vi kommer under vecka 17 få en ny elev till vår klass. Han heter Aleksi och kommer gå i trean, han kommer hälsa på under tisdagen och sedan börja på onsdagen hos oss. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen.

Den 7 maj bjuder vi som arbetar med era barn samt vår rektor Kjell in er föräldrar till en gemensam kväll där även barnen är med. Det blir klockan 18.30 och en lapp kommer ut veckan efter lovet för påskrift från er.

Den 22-23 maj har vi tillsammans med barnen börjat planera upp två dagar i Alljungen för olika utomhus och gruppstärkande aktiviteter. Vi hade ett oerhört aktivt gäng som kom med bra förslag på hur vi kan lägga upp dessa båda dagarna. Barnen ville gärna sova över också, vilket vi inte hade planerat för, men undrar då om några föräldrar skulle kunna tänka sig att följa med. Kolla gärna upp detta och återkom till mig så fort ni vet!

En annan positiv sak är att vi i tävlingen Webstjärnan fortfarande är med! Det var förra veckan som andra gallringen var och då gick antalet lag som är med i tävlingen från över 3000 ner till 406 och vi är fortfarande ett av dessa – det känns jätteskoj!

Vi har inte så många dagar kvar med att träna musikalen och vi vill gärna att ni börjar titta över lite med kläder. Vi bestämde att barnen skulle ha en t-shirt i den färg man är samt antingen samma färg på byxor eller svarta byxor. Om någon inte har detta måste ni meddela så fort som möjligt så vi kan hjälpa er att lösa det. Tröjorna får inte ha stora tryck av annat dock utan så rena som möjligt i färgen. Vill också att ni hjälper dom att öva lite till på texterna och replikerna. Hela manuset ligger ute på bloggen under Fia med knuff!

Länk http://larareanne.webbstjarnan.nu/wp-content/uploads/sites/633/2014/02/Hela-Fia-Med-Knuff.pdf

Ha ett underbart lov och en skön påsk!

 

”Från och med idag såska du slutaatt jämföra digmed alla andra. De andraär så mångaoch de är ändå inte som du. …”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *