Veckobrev v. 14

 

Inte alla veckor går i den ordning man tänkt sig och denna veckan har jag varit hemma med mina barn en hel del då de varit sjuka båda två… Nu är det två veckors skolarbete kvar innan det är dags för Påsklov. Veckan som gått har inneburit en del omkastningar och inte fullt ut den plan som fanns från början, i svenskan har vi arbetat en del med att skriva på olika sätt, arbeta med bloggen med fyrorna och börjat med en ny högläsningsbok som heter ”Den magiska kepsen”. Treorna har haft ett delprov till i de nationella proven och denna gång var det att läsa faktatext och svara på frågor. Treorna har också tränat på att skriva en egen faktatext om ekoxen utifrån olika stödord eller nyckelord som Cowboyen (en av läshjälparna) var så snäll och plockade ut åt oss… Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med lässtrategierna, skriva kapitel 7 Magiska dörren som kommer handla om att göra berättelsen mer spännande och läsa varandras texter i Magiska dörren kapitel 1 – 6!

I engelskan har fyrorna fått börja skriva sagan om Rödluvan och vargen och nästa vecka kommer vi arbeta mer med den. Vi kommer också arbeta med hur man böjer verb i engelskan och det är också det som är läxan till onsdag: filmklipp på bloggen om ”Verbs”.  I trean har vi prata om hur man säger när det är olika personer i engelskan som ”är”. Det är också engelskläxa till torsdag nästa vecka att kunna ramsan I am, you are osv (alla har skrivit in denna i antingen sina telefoner, glosbok eller läxbok.) Nästa vecka kommer vi träna mer på att skriva korta meningar tillsammans för att få ihop de ord och fraser vi lärt oss.

Under fredagen fick vi äran att ha Felicia Olsson i klassen igen och hon hjälpte till med Fia med knuff. Lite bråttom har vi med att träna in sångerna nu då det inte är så många fredagar kvar under denna terminen vi kämpar på och nu börjar vi arbeta med rekvisita och koreografi – nya ord som barnen lärt sig behärska! Vi komemr också framöver att filma vid något tillfälle för att barnen ska kunna se vad de kan göra bättre elelr vad de behöver tänka på vid ett framförande.

Jag är mycket stolt och glad då jag fick höra att slöjden både för treor och fyror hade fungerat mycket bättre denna veckan än tidigare, även Tomas och Lotta tycker att bussen fungerar bra nu!

Jag vill slå ett slag för vår blogg som vi ju tävlar i Webbstjärnan med. Från och med tisdag nästa vecka kan man gå ut och rösta på bloggen genom allmänhetens röst som är en av tävlingskategorierna. En e-postadress per röst så säg till alla ni känner att de ska gå ut och rösta!! Ni klickar på sidan http://www.webbstjarnan.se/de-tavlande/  och där är enklast att söka Holmsjö i sökrutan som finns. Därefter följer ni instruktionerna för hur ni röstar på bloggen!

Glöm inte att lämna in lappen till föräldramötet senast måndag och även lappen om majblommorna så snart som möjligt om man vill sälja dessa!

På tisdag kommer jag vara iväg på utbildning och det kommer vara vikarie den dagen.

Ha en skön helg! Förhoppningen finns om lite vårkänslor! / Anne

 

Läxor nästa vecka:

Onsdag engelska för fyrorna

Torsdag engelska för treorna

Läsläxa hela veckan! Läs 15 minuter minst fyra gånger!

Plugga in repliker och sångtexter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *