Veckobrev v. 13

Under veckan som gått har treorna börjat med de nationella proven och än så länge har vi testat av kunskapskraven kring att tala och samtala samt läsförståelse i en berättande text. Det gick väldigt bra för alla! Känns kul att de tar hjälp av de strategier vi arbetat med vid läsningen så de lättare förstår sammanhangen.

I engelska har treorna arbetat med olika fraser med hjälp av Muzzy, en kramgo monsterfigur. Alla har verkligen ökat sitt ordförråd mycket och jag kan rekommendera er att om era barn gillar engelska kan de gå ut på bloggen och kolla på de filmklipp jag lägger ut samt att de även kan gå vidare och titta på engelskabloggen som jag har till år 4 – 6. Där finns olika filmklipp i läxfliken! (http://larareanne.blogspot.se/ ) Fyrorna har arbetat vidare med temat Rödluvan och vargen och har denna veckan spelat upp en pjäs som jag har spelat in på Ipaden. Nästa vecka ska vi tillsammans titta på dessa fantastiska prestationer! Ska bli superkul!

Under torsdagen fick jag, Katarina och Charlotte äran att ta idrotten eftersom Christian var iväg med sexorna och det var superkul. Ett gäng med år 3 – 5 som skötte sig topp! Samarbete på hög nivå!

Snart är ”Rödatrådenberättelsen” klar och även omgjord och då kommer den komma hem till er så ni får kommentera vilka skillnader ni ser mellan de båda varianterna.

Alla som är klara med de obligatoriska uppgifterna har under veckan fått träna på att ta ett IUP-mål ur sin IUP och arbeta med det. De har samtidigt fått fundera på hur de ska träna för att bli bättre, vad de behöver av oss vuxna för att klara det och hur de ska visa oss att de klarat av det eller att de kommit en bit påväg i målet. Vi kommer fortsätta arbeta mycket med dessa IUPmål vilket gör att alla kommer arbeta med just det som de behöver träna på.

Nästa vecka kommer vi göra läsförståelsedelen utifrån Faktatexten samt börja läsa med eleverna enskilt.

Det har varit mycket bättre i bussen till och från Rödeby samt med att komma i tid till lektionerna efter spel på fotbollsplanen!

Den 26 mars 18.00 är det i Sparresalen en föreläsning som heter ”Surfa lugnt” som riktar sig till föräldrar. Kan vara bra att gå på om man vill då det varit mycket om detta på sista tiden – den kommer handla mycket om grooming på nätet.

Några datum att lägga på minnet framöver:

3 april föräldramöte 18.30

22 april börjar skolan igen efter påsklovet och då kommer lärarstudenten Ida tillbaks för att vara med oss i tre veckor!

28 april har skolrådet hand om aktiviteter med alla barnen på skolan och vi lärare har en extra fortbildningsdag vilket vi tackar så mycket för!

29 april är det Vårskriket och samtidigt avtackning av Ilona som denna dag kommer bjuda på kycklingwok utomhus!

30 april är en studiedag

14 maj Öppet hus på skolan och fritids hela dagen

28 maj Bakareboda runt

Ha en skön helg! /Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *