Veckobrev v. 12

Under veckan som gått har alla fått arbeta med att förbättra sina texter med Röd Tråd och att själva få känna att de gjort bättre. Att arbeta med dubbelteckning och våra vokaler har också hunnits med samt att inom läsförmågan stiftat bekantskap med Cowboyen. Han fick vara med och hjälpa till att strukturera upp sagan Rödluvan och vargen utifrån vad hände först, i mitten och i slutet. Vi arbetade med vilka personer och vilka händelser som hörde hemma var och i vilken miljö de olika delarna utspelade sig. Vi pratade sedan om att Cowboyen plockar ut nyckelord ur texter som sedan är användbara om man ska sammanfatta texten. Fyrorna har arbetat med en ny pedagogisk planering i engelska som heter ”Once upon a time”, vi började med Rödluvan och vargen och kommer på olika sätt träna på att skriva, läsa och lyssna på sagor.

Vi har börjat prata om osynliga funktionshinder och vad det kan handla om och vi pratade en del om och tittade på en liten film om en flicka med ADHD. Vi kommer att prata om de olika diskrimineringsgrunderna och funktionshinder är en av dessa. De andra kommer vi prata om allt eftersom. Fia Med Knuff handlar ju också om olikheter som berikar och det passar bra in i det arbete vi har på gång nu.

Nästa vecka kommer de Nationella proven komma igång för treorna. På måndag är det kunskapskravet att Tala som kommer inleda.  På tisdag mäts läsförståelsen av en berättande text och det kommer vi göra i helklass. Att läsa en kort text med flyt och att förstå och samtala om innehållet är något vi kommer testa av barnen enskilt och det påbörjas på fredag men kanske inte kommer bli klart förrän efter påsklovet. Jag och Katarina kommer hjälpas åt att genomföra och bedöma de nationella proven. Även matematiken kommer inledas denna veckan.

Under rasterna är det många barn som nu är bortåt fotbollplanen och Allhallen under rasterna. Jag vill påpeka vikten av att de inte får lov att befinna sig inne i Allhallen om de inte är med en vuxen. De måste också bli bättre på att verkligen komma direkt från fotbollsplanen då klockan ringer eftersom det är en bit därifrån till klassrummet. Det fungerar inte att det blir drop in lektioner och då måste vi informera hem om någon inte sköter detta från nästa vecka.

När vi är i Allhallen är det larmade dörrar och det finns en del som tycker dessa är spännande att prova. Det kommer bli samtal hem varje gång detta händer eftersom det blir Erland som får ett samtal och måste bekräfta dessa larm. Påminn era barn om vikten av att låta dessa vara stängda.

Den 3/4 kommer det vara föräldramöte klockan 18.30. Temat kommer vi återkomma med men boka ärna in datumet!

Ha en skön helg och förhoppningsvis finns det lite sol! /Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *