Veckobrev v. 11

En vecka med lite annorlunda inslag har det varit! Måndagen startade med en idrottsdag för år 4 och 5 som fick åka till Rödeby och spela innebandy. Allt hade fungerat bra under dagen och de hade haft en bra dag tillsammans! Under onsdagen fick fyror och femmor se en teater tillsammans med barnen från Fridlevstad och Tving i Allhallen. Fredagen fick oväntat besök av Felicia Olsson som går i sjuan nu i Rödeby (en av mina gamla elever). Hon fick vara med och titta på och hjälpa till när vi tränade Fia Med Knuff – vilket ju är kanon eftersom hon ju var med förra gången vi gjorde denna för tre år sedan. Alla måste träna mera på sångerna till musikalen eftersom det kommer komma fler texter att öva in. Vi kommer under perioden framåt att ha läsläxa att läsa fyra dagar i veckan 15 minuter per gång (några av er har fått i uppgift att ni ska läsa varje dag en period och då fortsätter ni såklart med det). Ni får ett papper med hem att kryssa i när ni läst. Tänk på att när ni läst låt gärna barnet sammanfatta vad texten handlade om som ni läste. För övrigt kommer vi att ha texterna till låtarna i läxa och om ni vill ha själva sångerna med texten kan ni skicka med era barn ett usb så kan jag lägga in dessa på det!

IUPerna kommer jag skicka med hem på måndag så vi kan börja arbeta med dessa mera aktivt.

Under veckan som gått har fokus legat på att skriva berättelser med röd tråd, läsa texter med hjälp av reportern och att göra om och förbättra sin text. Vi har också arbetat med att befästa vokalerna. Nästa vecka kommer fokus ligga på samma saker fast vi kommer även att arbeta med stavningsregeln dubbelteckning. Läxan finns på bloggen som ett filmklipp och detta vill jag att alla tittar på till på måndag.

Cowboyen kommer presenteras nästa vecka som den sista av läsförståelsestrategierna.

Nästa vecka kommer jag att vara med sexorna under onsdagen och halva fredagen eftersom det då är nationella prov i engelska. Christian kommer ha 4-5an på passet på onsdagen och Emma och Charlott kommer ha 3-4an under fredagen fram till lunch.

Om barnen har böcker hemma som behöver lånas om ville Magnus gärna att de tog med dessa. Gärna måndag! Han hade ont om böcker i biblioteket nu sa han… J

Benny Boy följde med Hannah hem och han kommer vara med om ett födelsedagskalas – härligt!

Trevlig helg!!

Jag avslutar idag med ett citat från Nalle Puh – tänk på att det viktigaste är att vi tycker om oss själva för vi ska leva med oss själva varje dag hela vårt liv!

 

Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig. Det gör jag med, sa Puh.

Nalle Puh – A.A. Milne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *