Veckobrev v. 10

Ännu en vecka har förflutit och jag tänker att nu kommer nog snart våren – det känns så i åtminstone varannan dag! Fredagen avslutates på ett lugnt och skönt sätt med arbetsro, sång och glädje och platsbyte i klassrummet. Många guldkorn delades också ut.

Nu är nästan alla samtal avklarade och det innebär att vi nästa vecka kommer börja fokusera på vad det innebär att arbeta utifrån den IUP med mål som vi skrev ihop under utvecklingssamtalet. Alla kommer att få möjlighet att arbeta mer utifrån denna nu än tidigare under vissa pass i veckan. Snart är det också dags för de nationella proven för år tre vilket gör att vi kommer träna mycket på våra lässtrategier samt på hur man skriver en berättelse med röd tråd.

Vårt tema med läshjälparna, eller stjärnläsarna har kommit igång på hela skolan nu och för oss innebär det att vi kommit till en ny figur – reportern, han som ställer frågor på ytan, på djupet och bortom texten. Vi kommer fortsätta arbeta med honom under nästkommande två veckor. Nästa vecka kommer det bli ett nytt filmklipp i läxa med och denna gång handlar det om dubbelteckning. Alla ska titta på det under nästa vecka och sedan kommer vi veckan därpå att arbeta med detta område i skolan.

Jag vill påminna om att det inte får förekomma parfym på gympan. Flera barn har fortfarande med sig detta och sprutar i omklädningsrummen och på skolan och dt är inte ok. Tänk på allergiker och de med astma!

Fia med knuff har kommit en bit till, alla var superduktiga och sjöng med för full hals idag då vi övade. Vi har också börjat fundera över rörelser som vi vill ha och över vilka som kommer ta repliker under de tre första låtarna. Jag vill att alla verkligen tränar på texterna och jag skickar hem dessa med barnen så även detta blir läxa nästa vecka – att läsa och plugga in dessa låttexter! Nästa fredag kommer vi ägna åt att träna i Allhallen. Är det någon som känner någon/har själv saker såsom mikrofoner, förstärkare, lampor med mera som har med scenen att göra och kan tänka sig att hjälpa till för att få de praktiska sakerna att fungera får ni mer än gärna höra av er så fort som möjligt till mig!

 

Ha en skön helg och glöm inte att ta hand om varandra ordentligt!

 

/Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *