Veckobrev v. 8-9

Det är dags för ett välförtjänat lov för alla underbara barn! Alla kämpar så himla bra och jag känner att det är en go och positiv stämning i klassen! Det hade varit lugnare på bussen till och från Rödeby också och jag tackar för att ni pratat med era barn om detta!

I måndags visade jag veckans mål som var: ”Visa att jag kan göra en kort berättelse med röd tråd, varierat språk, beskrivningar av miljön/personerna och med en tydlig handstil.” Vi startade upp gemensamt och fyllde i varandras ideér på en saga som skulle få en röd tråd. Den blev så tokig att alla ville vi skulle göra den tillsammans på smartboarden innan lunch så det gjorde vi. Den kommer läggas upp på bloggen under lovet för vidare beskådning! Under fliken svenska finns den om ni är sugna på att läsa den! Alla var delaktiga i denna fantasifulla berättelse!

Läshjälparna har fortsatt hjälpa oss då vi ska läsa olika typer av texter. I NO arbetades det med att med hjälp av detektiven förstå en text lite lättare, i svenskan har vi fortsatt arbeta utifrån spågumman och detektiven och i läxa har det också varit dessa två läshjälpare som vi arbetat med. Efter lovet kommer reportern att spela en större roll i textbearbetningen. Vårt arbete kommer intensifieras ännu mer framöver då hela skolan kommer arbeta med detta läsprojekt. Vi kommer kalla det för ”Stjärnläsarna” eftersom det är just det som alla eleverna kommer bli efterhand – stjärnläsare! Vi ska ha ett föräldramöte i början av april där vi berättar mer om detta sätt att arbeta på. Eftersom vår klass redan är igång med arbetet kommer några i klassen att få presentera de olika läshjälparna för resten av skolan och för er föräldrar på föräldramötet!

Fia Med Knuff är igång, jag kommer skicka med texterna till de tre första låtarna och jag vill att alla tränar på dessa sånger så de kan texterna, gärna till efter lovet. (finns som PDF HÄR på bloggen och i mailet) Vi har också arbetat med att försöka dokumentera vårt arbete med musikalen och det kommer komma upp en del på bloggen om detta efterhand!

 

 

HA ETT SKÖNT LOV!!!!!!!

Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *