Veckobrev v. 7

Nu har faktiskt tiden bara försvunnit…och snart är det dags för sportlov, jag har precis för mig att terminen nyss började… Det har varit fler och fler saker som nu så sakteliga landar i vår nya vardag i modulerna. Många av er som varit på samtal nu har uttryckt att ni är positivt överraskade över hur vi har det och det känns bra för så upplever vi också att barnen känner det.

Under veckan som gått har det hunnits med en del arbete med självbedömning av texter, arbete med lässtrategier, kamratbedömning, Power Point och lite arbete med att skriva om en sagofigur eller en superhjälte. Alla har arbetat på bra. På bloggen är det nu lite nya sidor som heter NO och matematik och där kommer det fortlöpande finnas lite info om vad de arbetar med i dessa ämnen.

Våra värdegrundsord är ju TrygghetGlädjeAnsvarHänsynGemenskap och dessa har vi arbetat en hel del med. Nu har vi börjat arbeta lite med de andra orden som vi har och det är ju våra ledord som egentligen står över värdegrundsorden som ett tak: VågaViljaVeta. Vi har pratat om vad dessa innebär för barnen och vad vi behöver jobba mer med för att öka dessa.

Lite stökigt hade det varit för fyrorna både på slöjden och i bussen. Inte alla men många och jag vill att ni pratar lite hemma om det. Påminner också om vikten av att ha bälte i bussen – en hel del har inte det då de åker och de sätter ej på sig trots tillsägelse.

Några veckor till kommer läxan i svenskan att vara läsa. Läsa tillsammans med olika lässtrategier för att nöta in hur man använder dessa.  Orden som barnen plockar ut tillsammans med detektiven ur texterna skriver jag in i ett dokument som vi tar upp på smartboarden på måndag morgon. Det gör att alla barnen får ta del av de andras kluriga ord och att ordförrådet då ökar för alla.

 

Anne

Det enda man kan göra med goda råd är att lämna dom vidare. Själv har man aldrig nytta av dom.” – Oscar Wilde

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *