Veckobrev v. 6

Skotta sig ut till bilen på morgonen, skotta sig mellan bilen och vägen, skotta sig från vägen till carporten efter jobbet, skotta sig in till huset…bära ved, bära pellets och mysa framför brasa och tända ljus. Detta sammanfattar väl min vecka ganska bra om man bortser från själva arbetet! Någon som känner igen sig?

Jag är så stolt över era barn som lär sig så mycket så fort! Och som kan göra så fina Power Points med så klokt innehåll! Ni som varit på samtal redan har fått tagit del av detta och ni andra får ta del av det inom den närmsta tiden! Jag vill bara förvarna lite att det kan bli lite väntetid vid något tillfälle under samtalen speciellt de dagar där vi har många efter varandra då det kan bli dominoeffekt…hoppas ni har överseende med det! J

Fortfarande ligger fokus i arbetet på att förbereda samtal, prata om bedömningar och IUPmål och att befästa lässtrategierna. Nu är snart kapitel fem och sex i Magiska dörren klart med och det börjar bli mer och mer spännande att läsa! Kanske, kanske kan jag under sportlovet lägga upp kapitel fem och sex på bloggen med bild.

Under samtalet skriver vi IUP och jag kan förtydliga lite. En IUP är en Individuell Utvecklings Plan. Det innebär att ingens IUP är den andres lik. Det finns inte likadana mål eftersom alla är olika och behöver träna på olika saker för att komma till nästa steg. Under terminen kommer vi på olika sätt att arbeta med dessa individuella mål under veckans arbetspass så alla får chans att utvecklas på sin nivå. När samtalen är klara kommer jag skicks hem en kopia på denna IUP.

Treornas nationella prov i svenska och matematik ligger under vecka 11 – 20 och man får disponera dessa veckor som man själv vill. Jag återkommer med mer info om detta.

AnnLouise Trulsson vill gärna ta kort på barnen då de sitter i församlingshemmet och äter och använda detta kort i Kyrkonytt. Om någon inte vill att barnen ska vara med på detta måste ni säga till senast på måndag.

Nästa fredag kommer Emma tillbaks en dag varje vecka. Hon kommer vara i vår klass mellan rasten och lunch och det passet kommer ägnas åt att arbeta med en musikal som heter ”Fia med knuff.” Den handlar om olikheter och att det är ok att inte vara som alla andra. Jag kommer berätta mer om denna längre fram och en pedagogisk planering kommer finnas på bloggen där ni också kan följa vårt arbete efterhand.

Läxan även nästa vecka kommer vara läsläxa och har inte barnen en bok hemma kan de ta med en på måndag hem från skolan. Det blir att fylla i papper även nästa vecka likadant som denna!

Ha en skön helg! /Anne

De viktigaste sakerna i livet, är inte saker. – Anthony J D Angelo

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *