Veckobrev v. 4

 

Att förstå vad det innebär att flytta från stort till smått är vi väl förtrogna med nu men också vad det innebär att faktiskt flytta från något slitet till något fräscht. Känns som om alla har acklimatiserat sig ganska bra nu och vi känner att vi fått det mesta på plats även om vi ett bra tag till kommer ha kartonger, lite röra och något förvirrat med var våra saker finns…De allra flesta klarar på ett bra sätt att gå fram och tillbaks till församlingshemmet men det finns en hel del i klassen som blir frestade att springa, gå till kyrkan, hoppa ut i vägen etc. Vi pratar mycket i skolan om detta och det vore bra om ni tog ett samtal hemma med.

Vad gäller arbetsro och arbetsglädje så säger jag bara WOW! Vad hände under jullovet? Kanske fick alla den välbehövliga vilan eller har de växt och blivit väldigt stora för oj vad de arbetar och kämpar med sina arbetsuppgifter under lektionerna! Jag är imponerad!

Veckan som gått har varit fokuserad på arbete med Läshjälparna (finns om det på bloggen), arbeta med faktatexter, förbereda power point till utvecklingssamtalet (som vi skriver in då vi kan koppla in våra datorer) samt arbete med värdegrundsorden och våra regler med hjälp av att göra animerad film. Hela fredagen ägnades åt det sistnämnda och det var också det som var de flesta barnens guldkorn för denna veckan. De fick arbeta med en app som heter Imotion och där gör man animerad film för ”hand” genom att ta fotosekvenser. Alla kämpade på jättebra och bilder finns på bloggen samt själv filmerna kommer komma ut där då de är klara och då jag hinner lägga ut dessa. Många var förvånade över hur svårt det är att göra animerad film och tålamod och samarbete var de två viktigaste ingredienserna under fredagen.

Nästa vecka kommer ligga fokus på att förbereda inför utvecklingssamtalen samt att förhoppningsvis kunna skriva kapitel 5 i Magiska dörren klart och påbörja kapitel 6 på datorerna. Vi kommer också satsa på att arbeta med de olika läsförståelsestrategierna. Jag lägger ut pedagogiska planeringar på bloggen så ni som vill kan ta del av dessa där. De kommer ligga under svenskfliken för mig och Charlotte kommer lägga sina under matematikfliken.

Jag lämnar med ett papper med allas utvecklingssamtalstider. Skulle ni absolut inte kunna den tiden som ni fått ber jag er att i första hand försöka byta med någon annan i klassen. Tänk på att om ni har en gul tid ska Katarina vara med och då innebär det att ni får byta med någon annan som också har en gul tid! Hör av er till mig annars så löser vi en tid längre fram.

”En optimist ser en utmaning i varje problem, en pessimist ser problem i varje utmaning!”/ Anne

 

Läxor till v. 4

Läxa år 3

Måndag: Läs kapitel 1 – 4 ”Magiska dörren” på bloggen.

Torsdag: Engelska ord

Under hela veckan: Läs minst 15 minuter om dagen – berätta för mig vilken bok du läst!

Läxa år 4

Måndag: Läs kapitel 1 – 4 ”Magiska dörren” på bloggen.

Onsdag: Text och glosor på engelskabloggen.

Torsdag: Rättstavningsläxa

Under hela veckan: Läs minst 15 minuter om dagen – berätta för mig vilken bok du läst!

1 tanke kring ”Veckobrev v. 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *