Veckobrev v. 3

Nu är vi inne i modulerna! De är fräscha, nya, mysiga, trånga och det kommer bli en fantastisk förbättring då vi sedan kommer komma in i en helt ny och moderna skola om ett år. Det har varit ett oerhört slit med att packa, flytta och packa upp och vi är inte alls klara ännu på långa vägar….men vi har en verksamhet som fungerar i alla fall om man bortser från avsaknaden av nätverk för tillfället….men det kommer snart hoppas jag och barnen! Vi vill ju fortsätta med vår blogg, vår bok magiska dörren och dessutom vill vi fortsätta med den digitala tekniken och använda de fördelar som finns!

Under veckan som gått har vi mestadels arbetat med att installera oss, prata om hur vi haft det under lovet och skrivit lite om oss själva. Vi har pratat en del om hur utvecklingssamtalen kommer se ut och det finns ett separat brev denna gång med information om detta. (Kommer hem i pappersform). Vi har också tagit sorgliga avsked. Sofie har under det närmsta året tjänstledigt och Micke har försvunnit till ett assistentuppdrag i Nättraby. Vi kommer sakna båda två väldigt mycket. Istället för Sofie har en ny tjej som heter Charlott kommit och hon presenterar sig själv lite mer i ett separat brev.

Vi väntar på att få internetanslutning i modulerna och som det ser ut just nu kommer vi inte få det denna veckan utan först v. 4. Vi håller tummarna att det blir snart…! Under tiden ligger arbetet med Magiska dörren lite lågt och vi arbetar med andra saker med. Vi kommer arbeta en del med ett läsprojekt som kommer vara under hela vårterminen. Projektet heter ”En läsande klass” och handlar om att lära eleverna att läsa aktivt och att hitta olika strategier för att förstå det de läser. Mer om detta kommer finnas på bloggen inom en snar framtid! Det är oerhört viktigt med läsförståelse och alla förmågor som det medför inom alla skolans ämnen och främst för treorna kommer vi att satsa hårt på detta nu eftersom vi ju även kommer ha nationella prov under vecka 11 – 20 både i svenska och matematik.

Med treorna kämpar vi nu med att skriva för hand en del då vi inte har datorer och fokuserar på att inte blanda stora och små bokstäver samt att hitta var man ska sätta punkten. Vi kommer också passa på att arbeta med en del övningar som finns inför de Nationella proven.

Ha en bra vecka! Och tänk på: ”Om du inte vet var målet är hjälper det inte, hur långt du än seglar”.

/ Anne

 

Läxor till v. 4

Läxa år 3

Måndag: Läs kapitel 1 – 4 ”Magiska dörren” på bloggen.

Torsdag: Engelska ord och fraser

Under hela veckan: Läs minst 15 minuter om dagen – berätta för mig vilken bok du läst!

Läxa år 4

Måndag: Läs kapitel 1 – 4 ”Magiska dörren” på bloggen.

Onsdag: Text och glosor på engelskabloggen.

Torsdag: Rättstavningsläxa

Under hela veckan: Läs minst 15 minuter om dagen – berätta för mig vilken bok du läst!

 

EN LÄSANDE KLASS _ PROJEKT

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *