Vecka 50/51

En vecka kvar i skolan….sedan ett härligt jullov som väntar med klappar, gran och familjemys!

Under veckan som gått har vi arbetat klart med olika påbörjade arbeten. En del har hunnit skriva dikter om julen, en del har skrivit faktatexter om Alfred Nobel, och andra har arbetat med det sista på kapitel 4 och 5 i Magiska dörren. Alla har dessutom arbetat med att få lyckas vinna Nobelpriset och dessa finns nu att beskåda på vår blogg! En alldeles egen flik fick heta Nobelfesten! Vår kalender har vi givetvis fortsatt öppna och nu är det ungefär hälften av barnen som fått med sig ett fint diplom hem!

Fredagens arbetspass var nog bland det bästa på länge – stor stjärna till alla!!

I tisdags var Camilla Erlandsson på besök på skolan. Hon är vår informatör i kommunen och hon ville veta hur vi arbetade med värdegrunden på skolan med barnen för hon hade hört att vi var så duktiga på detta. Väldigt kul att få den uppmärksamheten för något så viktigt och fyrorna bubblade av entusiasm att få svara henne! Hon tog några bilder med och detta ska sammanställas i något som heter Magasinet och som ska komma ut till alla hushåll under vårterminen. Det är en tidning som ska presentera lite ur den kommunala skolverksamheten och det känns som en förmån att vår lilla skola fått chansen att vara med. Om det skulle bli publicering av något av era barn kommer det skickas hem lappar för godkännande.

Nästa vecka kommer innebära mestadels julstök, julmys och städning. Kanske några som behöver göra klart någon skrivuppgift eller annat inför helgerna. När vi sedan kommer tillbaks i januari ska alla saker vara ute i Modulerna….spännande. Det innebär att vi även kommer packa lite och sortera bort en del nästa vecka.

På måndagen är det julpyssel hela dagen – ta gärna med kavel, pepparkaksformar och om ni vill göra smällkaramell kan ni ta med en tom toarulle. Tisdagen är en vanlig dag förutom att vi kommer ha en uppföljning av vårt Hej-projekt under förmiddagen. Under onsdagen kommer fyrorna få bada i Rödeby så badkläder får följa med dit! Torsdagen kommer bli som vanligt och fredagen är det skolavslutning i kyrkan enligt separat lapp ni fått in.

Vill påminna om lappar till avslutningen!  / Anne

 

pingvin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *