Veckobrev v. 49-50

Veckorna de bara rusar fram och jag kan inte riktigt förstå att vi bara har två veckor kvar innan jullovet. Känns overkligt på något sätt.

Under början av veckan blev det lite omplaneringar av vårt arbete då Christian var hemma med sjuk dotter och jag passade då på att sätta igång vårt arbete som har med Nobeldagen att göra. Nästa tisdag går Nobelfesten av stapeln och barnen har denna veckan fått chansen att välja vilket av Nobelprisen de vill satsa på att vinna. Kategorierna som de kunde välja mellan var ekonomi, fred, medicin, litteratur och fysik. Alla kämpade med dessa på ett mycket bra sätt och det mynnade ut i enorma upptäckter gjorda i klassen som kommer uppmärksammas på tisdag då Nobelfesten ska gå av stapeln. När vi gjorde denna fick vi en naturlig diskussion kring vilka bilder på nätet som är fria att använda och vilka som man behöver visa källan på och just sådana saker som källkritik och att granska internet på ett kritiskt sätt kommer vi att arbeta mer med under vårterminen och då koppla det till vår blogg. Fyrorna har fått skriva ett blogginlägg om Alfred Nobel och lära sig hur man kan lägga ut en bild på bloggen.

Vi har fortsatt vår skrivprocess i svenskan med och snart är även kapitel fem klart. Jag ska lägga ut dessa kapitel så fort jag kan.

Vi har börjat öppna vår kalender med komplimanger. Alla kommer såklart att få ett diplom med sig hem där det står en massa bra saker – komplimanger. Under hösten har vi pratat mycket om att ge komplimanger och vi har tränat det. Alla barnen fick skriva en komplimang till sina kompisar och sedan har jag samlat in och sammanstält dessa.

Jag hade tänkt arbeta med The Big Five mer denna veckan men vi fortsätter med det nästa vecka istället. Även arbetet med Årlig Plan kommer förläggas till nästa vecka. Det är bra om era barn går ut och gör trivselenkäten på bloggen så jag kan sammanställa svaren. Om de tycker några frågor är svåra kan ni väl hjälpa till att förklara!

Under torsdagen startade vårt Hej-projekt i våra faddergrupper och vi ritade, skrev och utvärderade hur mycket man i dagsläget säger Hej till varandra. Detta kommer vi innan jul att följa upp för att se om ”Hejandet” har ökat.

Jultemadag kommer det att bli den 16 december och avslutningen är den 20 dec. Info om avslutningen kommer nästa vecka!

Ha en skön andra advent med pepparkakor, lussebullar glögg och mys!

/Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *