Veckobrev v. 48

 

Ännu en vecka med härlig arbetsro och fokus på att vilja utvecklas! Härligt jobb! Alla visar varandra hänsyn och respekt under lektionerna och lyssnar på varandra! Kämpa vidare!!

Jag ser en stor förändring hos många just i att de har en sådan arbetsglöd, vid slutet av många av arbetspassen har det protesterats då jag vill de ska plocka ihop vid rasten. Det värmer mitt lärarhjärta att se! Stor guldstjärna till er alla!

I svenskan har fokus varit på att göra kamratbedömning på en text och på att sedan få chansen att göra om denna. Nästan alla har hunnit men de som är kvar får göra detta nästa vecka. Ni har också fått ta del av era barns förbättringar av kapitel tre och jag uppskattar att ni tagit er tid att ge respons på framsidan av det ni lämnade in! Vi har nu påbörjat arbetet med kapitel fem och jag väntar med spänning på hur dessa spännande berättelser ska sluta. Kapitlena blir längre och längre och nu skrivs det så mycket att det inte längre räcker med ett pass för att bli klar…härligt ”problem”. I kapitel fem kommer vi få veta vem den personen är som vi fick brevet av och vi kommer träna på att skriva dialoger med talstreck samt att man kan beskriva på vilket sätt personerna säger sakerna. (Sa han argt, sa hon besviket, sa hon glatt osv.)

I tisdag tittade vi på avsnitt ett och två av julkalendern ”En riktig jul” som gick 2007. Till filmen fick de pepparkakor och julmust – belöning nummer ett i vårt kämpande med makaronerna! Nu satsar vi på nästa nivå som innebär knytkalas. I tisdags var också en tandsköterska hos oss och berättade om vikten av att ha god hälsa i munnen och vi fick en flaska med flourskölj för att ha i klassrummet.

Nu till helgen är det ju advent och nästa vecka kommer vi att ha kalender med ….. överraskning! Vi kommer också läsa lite ur en bok som har anknytning till julen. Vill barnen ha med sig ett ljus är det ok då vi kan mysa lite extra på morgonen men ta gärna ett värmeljus med hållare så det inte riskerar att trilla.

Fyrorna har till nästa vecka samma engelskläxa som de hade denna veckan plus att jag vill de ska repetera am/are/is och have/has en gång till! Treorna har en film som ligger på bloggen, under fliken Läxor.

Ha en skön advent med mycket pepparkakor, mys och ljus!!

Anne

Här är vår adventskalender!

advent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *