Veckobrev v. 48

Veckan har präglats av mycket arbetslust och mycket fokus!

Vi har lagt mycket fokus denna veckan på läsförståelse, läsa mellan raderna, massage, arbeta med The Big Five, skriva med beskrivningar i våra texter, kamratbedömning och att samla guldkorn. En del av dessa saker kan ni följa på bloggen då jag i veckan lagt upp två nya sidor där den ena heter Guldkorn och den andra heter The Big Five (De fem stora förmågorna i vår läroplan). På sidorna kommer det efterhand att komma till mer saker som visar vad vi arbetar med i skolan. Guldkornen har vi samlat tillsammans i veckan och skrivit upp på tavlan, varje dag har vi fyllt på med några nya. Vi kommer framöver att fortsätta med detta varje vecka för att lyfta allt det positiva! Harmonin och arbetsron under tisdagen var magisk – flera barn sa att hela tisdagen var ett guldkorn! Likaså var hela fredagen ett guldkorn då nästan alla barnen blev besvikna när det var dags att ha rast.

Vad gäller engelskan har år 4-5 fått börja ett nytt arbetsområde denna veckan. De ska få lära sig om olika sevärdheter i London och de kommer att få leka reseledare framför en ipad som filmar dom – jag lägger upp en pedagogisk planering på bloggen med så ni kan få veta vad vi arbetar med! Treorna har pratat om veckodagarna och månaderna på engelska och sett en film om detta. Till nästa vecka kommer de ha detta i läxa och jag kommer lägga upp läxan på bloggen.

Jag skickar hem ett arbete med barnen på måndag, det är kapitel 3 – Nycklarna i Den magiska dörren. Där finns en första variant av kapitlet och min första bedömning på denna. Framför ligger barnens omgjorda kapitel och den nya bedömningen som det blev istället då de fick chansen att göra om och göra bättre. Alla blev stolta när de såg hur mycket bättre deras nya text blev och många har blivit mycket duktiga på att göra om utifrån ett omdöme. På framsidan finns en liten ruta där jag vill att ni som föräldrar fyller i vad ni tyckte om förbättringen som era barn har gjort. Uppgiften barnen har är att berätta för er vad de har ändrat på i texten och varför det blev bättre. Detta vill jag sedan ha tillbaks till skolan på fredag! De kommer få ha detta i sin IUPpärm som ett arbete de är stolta över.

När ni är ute på bloggen får ni väldigt gärna kommentera de saker vi lägger upp! Jag måste godkänna alla kommentarer som kommer in därför kan det ibland ta en liten stund innan kommentaren syns – men den kommer!

Vi har samlat ihop till nivå ett på pastan (det gemensamma belöningssystemet) och därmed kommer det på tisdag nästa vecka att bli filmmys med fika som utlovat! Dessutom kommer flortanten att komma på tisdag så det blir väl bra efter fikan…..

Trivselenkäten är ute på vår blogg nu som en egen flik längst upp till vänster. Jag vill att ALLA elever fyller i denna så snart som möjligt men tänk på att bara fylla i den en gång var! Den är detta året helt digital och resultatet kommer direkt till mig. Undrar ni något får ni fråga! Bifogar därför även denna gång en länk till bloggen så ni enkelt kan komma dit och låta era barn göra enkäten.

Eftersom det är så oerhört viktigt ur många olika aspekter att säga Hej till varandra kommer vi under en period att uppmärksamma detta lite extra på vår skola. Vi kommer att arbeta i våra faddergrupper utifrån detta tema fram till jul för att se om det sker någon förändring. Uppstartsdag kommer bli den 5 december.

Jag vill också tacka Ida så mycket för att hon varit med oss i alla fall en vecka. På måndag ska hon tillbaks till sin skola i Kristianstad igen men om vi har tur så kommer hon tillbaks nästa gång de har praktik! Lycka till så länge säger vi!

 

Ha en skön helg!

 

/Anne

 

”Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern.”

 

hjärta

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *