Inför vecka 47

Veckan som gått har inte gått enligt planerna vad gäller sjukdomar….men så är det väl alltid..

Ida (lärarstudent) har legat i hög feber och influensa och missat sin start på praktiken, min lille pojk har haft mandlar tjocka som hönsägg och som nästan gått ihop i halsen och på detta låg en inplanerad sista dag i Kalmar för examination i Värdegrundskursen för mig, Kjell och Helene – som gick väldigt bra och vi fick bra feedback från högskolan för vårt arbete med den nya Årliga Planen.

Detta har gjort att det under tisdagen var vikarie, onsdagen hoppade Sofie in på min lektion och under fredagen blev det också vikarie. Och i förlängningen har detta då inneburit att det som jag planerade in skulle göras har fått ändras på litegrand.

Under torsdagen har vi arbetat med bland annat att måla monster utifrån engelska instruktioner.

Nästa vecka kommer fokus ligga på att göra klart kapitel fyra om man inte gjort det. Dessutom ska barnen nästa vecka få träna på att ge varandra respons på texterna – kamratrespons. Jag kommer sätta dom två och två och de kommer då att få ge konkreta tips på hur de kan göra texten bättre ur aspekten att beskriva omgivningen och de ska även prata om vad de redan gjort bra. ”Two stars and one wish” brukar jag kalla det och det innebär att de får säga två saker som var bra i texten och en sak som de tycker kunde förbättras.  De kommer också att få se en film om vad man menar med detta.

I engelskan för 4-5an kommer det att bli en läxa på bloggen där de ska fylla i en enkät med frågor om London. Svaren på frågorna får de ta reda på själv på nätet och det kommer ligga förslag på länkar där det finns mycket information om just dessa saker.

Vi kommer också att fortsätta arbeta med vårt första mål i Årlig plan och där kommer vi försöka jobba fram en konkret plansch som blir vår klass förslag till vad vi kan göra.

Som jag skrivit och sagt tidigare vill jag skjuta över utvecklingssamtalen till januari månad men om någon vill ha under december får ni säga till snarast. Vi tänker att vi kommer ha möten om övriga saker (inte omdömen och att skriva IUPer) med de elever och föräldrar det berör under november/december för att i januari erbjuda alla elever ett utvecklingssamtal där vi pratar om hur kunskapsutvecklingen ser ut samt hur just ditt barn kan komma framåt i respektive ämne.

Ha en skön helg!  /Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *