Veckobrev v. 45-46

 

Bygget utanför vårt fönster är i full gång, olika maskiner avlöser varandra och vi är spända på hur det ska bli med en alldeles n och ombyggd skola!

Veckan som gått har verkligen visat på en glädje i skolarbetet och en glädje i att bli bättre!

Under veckan har era barn fått ta del av två nya personer. Den ene heter Kurt och är senior. Han kommer från och bor strax utanför Nävragöl vilket gör att det säkerligen är en del av er som vet vem han är. Han kommer vara i vår klass under tisdagförmiddagen och då kommer han främst att hjälpa till att träna läsförståelse med barnen. Den andra personen är en tjej som är lärarstudent. Hon kommer vara hos oss under vecka 46 och 47 då hon kommer göra sin första praktik ute i det verkliga lärarlivet. En liten kort presentation från henne själv finns längre ner i brevet och på bloggen. VÄLKOMNA säger vi till båda två!

Arbetsmässigt har veckan präglats av arbete med komplimanger, bedömningsmatriser, chanser att förbättra texter och ett nytt spännande kapitel i Den magiska dörren. Vi har pratat mycket om hur man skriver talstreck, hur man beskriver och förstärker känslor i en text och hur man beskriver miljön i en text så läsaren kan se den framför sig som i en film!

Nästa vecka kommer vi fortsätta arbeta med kapitel fyra i boken och jag kommer förhoppningsvis kunna lägga upp det färdiga kapitel 3 på bloggen. Jag kommer också så fort jag är klar med bedömningarna av kapitel 3 att skicka hem dessa tillsammans med kapitlet version 1 och version 2. Ni ska då tillsammans prata om vad det är gjort för förändringar i texten och era barn kan visa er vad de lärt sig av att få göra om utifrån respons.

Fyrorna har fått börja göra en digital bok på nätet på en sida som heter Storyjumper och dessa kommer jag då de är klara att lägga upp på engelskabloggen där ni kan ta del av dom. Fyrorna har också fått skriva så gott de kan om sig själva för jag ska se hur långt de kommit i sin förmåga att skriva egna meningar/texter på engelska. Läxan till nästa vecka r att repetera alla de kapitel och grammatikområden de haft hittills. Nästa vecka ska vi göra klart böckerna och sedan är det dags att introducera den nya pedagogiska planeringen som kommer heta ”I am a tourguide in London”. Denna gång kommer jag inte att fokusera så mycket på det som skrivs utan här kommer förmågan att tala och göra en muntlig framställning att bedömas och de ska få filma sina framföranden med hjälp av en Ipad tillsammans med en kompis.

Treorna ska få fortsätta nästa vecka att skriva klart om sig själva på engelska och vi kommer också titta på den engelska serien ”The game”.

Jag lämnar hem ett papper med som är läxa ni har att göra tillsammans med era barn under helgen. Jag vill att detta papper kommer tillbaks på måndag och jag önskar att alla har med någon liten tanke om hur de kan bidra!

Jag vill också på den lappen att ni fyller i om ni absolut tvunget vill ha veckobrevet via mail eller om ni kan ta del av informationen via bloggen. Vill ni ha mail vill jag ni skriver vilken adress jag ska skicka informationen till.

http://larareanne.se

Vi har också sammanställt det som ni föräldrar kom fram till under föräldramötet att ni ville vi skulle arbeta med för att öka stoltheten och glädjen för Holmsjö skola. Denna information kommer komma hem till er inom en snar framtid.

Ha en skön helg! Ta hand om varandra och tänk på: ”Försök inte jämföra dig med någon annan än dig själv – de andra är så många att det är en omöjlig uppgift!”

/Anne

———————————————————————————————————–

Hejsan!

Mitt namn är Ida Arnesen, jag är 19 år och jag studerar för att bli grundskolelärare för mellanstadiet.
Jag bor i Karlskrona, men min skola ligger i Kristianstad, i Skåne, så jag åker ganska långt när jag ska till skolan.

Under veckorna 46 och 47 kommer jag vara ”praktikant” hos Anne i hennes 3-4, för att kolla lite vad eleverna får göra om dagarna, hur lärarna på skolan lägger upp sina lektioner och jag kommer även få prova på att hålla i egna lektioner.

Jag har inte vistats på en grundskola sedan jag själv gick i grundskolan och eftersom det är första terminen av min utbildning så är detta att vara i en mellanstadieklass väldigt ”nytt” för mig.

Jag ser fram emot min tid på Holmsjö skola och tycker detta ska bli väldigt spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *