Trevligt lov!

Nu är det dags för ett välförtjänt lov för era underbara ungar!

Tack för föräldramötet igår – det var kul att ås pass många hade möjlighet att komma och delge tankar och ideer med oss!

Fredagen har varit en underbar arbetsdag och alla är nu klara med att ha skrivit sitt tredje kapitel i boken Magiska dörren. Denna gången var det fokus på att förstärka känslor. I engelska har treorna fått skriva klart om sin familj på engelska och fyrorna har fått bra tips på hur man bland annat kan plugga glosor. Kolla gärna lite i läxboken där det även finns en liten utvärdering varje vecka så kan ni se lite hur de uppfattat det som de arbetat med under veckan.

Veckan efter lovet är det endast läsläxa som gäller både för treor och fyror, de har fåt med sig läskort hem. Men det är ju förstås inte förbjudet att läsa extra under lovet heller…. 🙂

Under föräldramötet gav jag de föräldrar som var här ett litet uppdrag – ni andra ska också få detta såklart. Jag vill att alla pratar med sina barn om hur de tycker att det är i klassen vad gäller språkbruk, arbetsro med mera både under lektioner och under raster och andra tillfällen under dagen. Detta skriver ni tillsammans ner hemma. Sedan pratar ni även om vad just ert barn skulle kunna göra för att det ska bli lite bättre och skriv ner även detta. Denna lapp skickar ni mer era barn under veckan 45. Anledningen är att få barnen medvetna om att de enda som de i livet kommer kunna ta ansvar för är sig själva och att det är där som förändringen måste ske.

Hoppas discot blir bra ikväll och att lovet kan medföra lite extra vardagslyx här och där – den där lilla extra guldkanten på tillvaron!

Ha en bra vecka! / Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *