Veckobrev v. 42-43

En vecka kvar i skolan sen är det dags för höstlov – tiden går verkligen fort!

Veckan som gick har bjudit på mycket kämpande med olika texter i svenskan och engelskan. Alla har börjat fundera på hur man skriver en text bättre med hjälp av känslor, tex ”Jag blev stel av skräck när….” eller ”Jag kände mig varm i hela kroppen av glädje när…”. Vi har börjat arbeta med tredje kapitlet i vår bok Magiska dörren som heter Nycklarna, denna ska arbetas vidare med under nästa vecka. Vi har även arbtat en del med texter som ”Tårtan”, ”Mitt drömkalas” och ”Mitt drömrum”. Alla går ut på att beskriva saker i text och att få till den röda tråden i skrivandet!

Vi har också börjat fundera en del kring hur vi vill göra för att öka glädjen och stoltheten för Holmsjö skola. Fortsättning följer där nästa vecka.

Nästa vecka kommer vi även ha lite Halloween mys under fredagen och kanske pyssla lite. Vi kommer också ha en vecka med att göra klart olika saker så man kan känna sig färdig inför lovet.

Glöm inte att era barn ska läsa högt för er och fyll i läskortet under veckan!

Jag önskar att ni pratar lite med era barn om deras språkbruk. Det är ingen fara under lektioner men däremot när man hör dom i korridorer eller på rasten är det mycket svärord och jag tänker att vi kan genom gemensam kraft få språket bättre!

Glöm inte lämna in lappen om föräldramötet oavsett om ni kommer eller inte!

Trevlig helg!

 

3 tankar kring ”Veckobrev v. 42-43

  1. Vi har pratat en del hemma om att man ska inte svära och säga fulla ord till kompisar. Lämnat in lappen om föräldramöten .
    Trevlig helg !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *