Veckobrev v. 41-42

Veckobrev v. 41-42

Ibland blir inte saker och ting som man tänkt sig….fick vara hemma med en sjuk pojke torsdag och fredag. Detta gör att en del av de saker jag hade tänkt kommer skjutas till nästa vecka.

Under veckan som gått har vi fokuserat mycket på att bli klara med olika arbeten som vi påbörjat och nu är snart kapitel två helt klart i ”Den magiska dörren”. Kapitel 3 kommer vi arbeta med nästa vecka. På bloggen finns nu allas omgjorda kapitel 1 där ni tillsamman med era barn kan gå in och se hur de ökat kvaliteten på sin text till en högre bedömning.

Vi har arbetat en del med att jämföra våra svar på läsförståelsefrågor med varandra. Vi har tränat på att se likheter och skillnader och att förstå varför det är olika svar. Kanske innebörden är den samma trots svaren inte är identiska.

Vi har jobbat en del med att ge varandra komplimanger också. Vi har pratat om ord som ödmjuk och lojal och barnen har fått träna på att ge varandra komplimanger.

I engelska har vi arbetet med att skriva om oss själv och vår familj. Både fyrorna och treorna har gjort detta fast på olika nivå såklart.

Nästa vecka tänker jag att vi ska arbeta med att skriva om oss själva en del och detta både på engelska och svenska. Detta kommer sedan att komma ut efterhand på vår blogg så vi kan visa andra vilka vi är i vår klass.

Vi har även haft en stund med faddergrupperna där vi hade klädrace i glädjens tecken – alla gjorde detta på ett mycket bra sätt!

Nästa vecka kommer vi även att jobba med det först målet i Årlig plan och göra vår egen tolkning i vår klass. Prata gärna hemma med era barn om hur vi skulle kunna Öka glädjen och stoltheten för Holmsjö skola!

Läxorna nästa vecka är som vanligt förutom läsläxan. Vecka 42 och 43 kommer alla få hem ett läskort. De ska läsa minst fyra gånger respektive vecka och de ska då läsa högt för någon. Jag vill också att ni tillsammans säger några saker om vad texten de läst handlar om. Det spelar ingen roll vilken bok de läser i utan det kan ni välja själva. Fyll sedan i vilka sidor, vilken bok och för vem de läst. Kortet lämnas nästa fredag till mig.

Engelskaläxan för år 3 är:  Repetera allt du haft i läxa. (Sidan 6, 7 och 10 i din bok och kolla på filmklippet på bloggen!) Jag kommer kolla av som ett litet test på torsdag nästa vecka.

Benny Boy ska följa med Alex, Julia och Nathalie hem – ha det så bra tillsammans!

Jag vill ha en liten bekräftelse på att ni tar del av informationen via vår blogg så när ni gjort det vill jag ha en liten kommentar i kommentarsfältet under detta veckobrev! (Barnets namn tex).

Ha en bra helg! Anne

14 tankar kring ”Veckobrev v. 41-42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *