Veckobrev v. 40-41

Nu är det dags för fredagsmys igen! Så känns det tycker jag för veckorna fullkomligt flyger fram…

Veckan som gått har varit blandad med otroligt bra och fokuserat arbete med lite mer röriga lektioner och oroligheter på raster och friare lektioner. Vi har därför pratat mycket denna veckan om hur man är mot varandra och varför. Hur viktigt det är att i praktiken kunna leva efter alla våra regler och att det är viktigt. Det har denna veckan varit vikarie för Christians lektioner eftersom han är bortrest och de flesta klarar detta på ett bra sätt men några har svårt för att det kommer in andra personer på lektionerna. Vi har pratat mycket om bemötandet och varför det är viktigt. Christian kommer vara bortrest även nästa vecka så prata gärna med era barn om detta lite under helgen.

Vi har också arbetat en del med komplimanger vilket vi kommer fortsätta med nästa vecka. Vi kommer också fortsätta arbeta med våra mål i vår Årliga Plan mot kränkande behandling och nästa vecka kommer vi att fokusera ganska mycket på det första målet i denna som är ”Öka glädjen och stoltheten för Holmsjö skola”. Vi kommer fundera på hur vi i vår klass tolkar detta mål och hur vi skulle vilja arbeta för att nå det.

Från nästa vecka kommer vi ha förmånen att få Micke Hoff (som är på fritids) i klassen under måndag förmiddag och tisdag morgon för att hjälp till att omsätta värdegrunden i praktiken.

Eftersom uppkopplingen inte fungerade en dag på datorerna har vi inte blivit klara med kapitel två i ”Den magiska dörren” ännu men den kommer ut på bloggen någon gång under  nästa vecka istället!

Nästa vecka kommer vi arbeta en del med faddergrupperna med. Under ett pass på tisdag kommer vi att ha ”klädrace i glädjens tecken” i våra olika grupper.

Nyhet för treorna är att de har ett litet filmklipp i läxa i engelska. Detta ligger som en länk på fliken här ovanför som heter Läxor. De ska titta på den och läsa in sig på glosorna så gott de kan!

På torsdag nästa vecka är jag iväg i Kalmar på Värdegrundskurs och det kommer bli vikarie för mig.

På tisdag eftermiddag och onsdag förmiddag vill jag erbjuda er föräldrar i år fyra en tid för utvecklingssamtal. De av er som känner att ni vill och kan får skicka mig ett sms eller ett mail med förslag på tid som ni kan – välj i listan nedan så återkommer jag med bekräftad tid.

Tisdag(15/10)

14.30-14.50

15.00-15.20

Onsdag (16/10)

11.00 – 11.20

13.30 – 13.50

 

TREVLIG HELG!!!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *