Inför vecka 39

Alljungen med härlig höstsol och korvgrillning!

bild 1bild 3

 

Vi har precis kommit tillbaks efter en underbar nästan 9 km lång runda till Alljungen. Vad duktiga alla varit och kämpat på ordentligt trots skoskav, ont i fötter och ben och allmän muskelvärk. Fanstastisk höstsol bjöds vi på och goda grillade korvar av Siv och Maria nere vid sjön! Ikväll lär ni ha ganska trötta barn … det blir tufft för de som tänkt gå på diskot…..

Benny Boy har fått komma med hem till Pytte idag – ha det så bra tillsammans!

Vi har pratat mycket om hur man kan dra nytta av att få reda på hur en text blir bättre och en del har fått prova denna veckan att skriva om sina texter. Resultaten komer komma upp på bloggen inom kort och då kan de få visa er hur och vad de ändrade i sina Kapitel 1. Mycket imponerad!

scouterna har varit och visat upp lite om sin verksamhet och om någon är intresserad är det på onsdagar i Rödeby.

Om ni tycker barnen pratar mycket om pasta är det för vi tillsammans samlar pasta i en burk som positiv förstärkning. Tillsammans har vi kommit på vilka saker vi vill göra då nivån på pastan kommer upp till strecken och även vad vi behöver göra för att få pasta att stoppa i burken. Bland annat ska det vara tyst och lugnt i korridoren på morgonen, arbetspassen ska man arbeta koncentrerat på, man ska följa regler och inte använda fula ord och om man gjort något snällt mot en kompis får man extra pasta.

På måndag kommer jag tillsammans med kamratstödjarna att vara i Alljungen igen för vår årliga utbildning. Det kommer vara vikarie i klassen men även Katarina kommer finnas med för att arbeta vidare med de saker som vi påbörjat!

Jag vill också passa på att välkomna Emil Alexandersson som går i år 8 på Rödebyskolan som har sin PRAO hos oss v. 38 och 39. Alltså kommer han vara hos oss även nästa vecka!

Ha en skön helg och njut så mycket som möjligt av ledigheten!

Anne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *